Prinsessan Sofia väljer röd klänning med ränder från Zara

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia gästar Sophiahemmet – och satsar på ett nytt plagg från den spanska klädkedjan Zara. Vi vet var du hittar den rödrandiga klänningen!

Måndagen den 2 september besökte prinsessan Sofia Sophiahemmets högskola och äldremottagning. Besöket inleddes med att Sofia närvarade vid kursstarten av en intensivutbildning som riktar sig till nyanlända läkare, sjuksköterskor och barnmorskor från länder utanför EU och EES. Syftet med intensivutbildningen är att korta tiden för nyanlända att få legitimation och snabbare komma in på arbetsmarknaden.

Utbildningen ger studenterna kunskaper i bland annat svensk lagstiftning och sjukvårdsetik. Utbildningen är tre månader lång och det ingår auskultation och praktik.

Prinsessans besök avslutades på Sophiahemmets äldremottagning där Sofia fick information om verksamheten där. Sophiahemmet Högskola har sitt ursprung i den sjuksköterskeskola som drottning Sofia startade 1883. Prinsessan Sofia är sedan 2016 hedersordförande för Sophiahemmet, ideell förening. Sofia efterträdde då prinsessan Christina, fru Magnuson, som var hedersordförande sedan 1972.

Sofia på Sophiahemmet

Prinsessan Sofia gästar Sophiahemmet, september 2019.

Sofias rödrandiga klänning

Dagen till ära bar prinsessan Sofia en helt ny klänning. Klänningen, med vit botten, röda ränder och tryck, kommer från den spanska klädkedjan Zara. Just nu är klänningen på rea. Priset? 399 kr. Ett budgetklipp, inte sant?

Klänning från Zara

Klänning från Zara. Läs mer och köp här. 

Inspireras av Sofias snygga sensommarstil

Randig klänning

Gillar du Sofias senaste look? Nedan kan du klicka hem en liknande.

Röda skor

Klänning från Saint Tropez. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Röda skor från Apair. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

 

Foto: Kungliga Hovstaterna

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: