Prinsessan Sofias bästa festlooks genom åren

Prinsessan Sofias festlooks

Det har tagit några år. Men nu börjar prinsessan Sofia hitta sin galastil på riktigt! Ljusa färger, svepande kjolar och enkla snitt. En blivande stilsuccé!

Hon har bara varit prinsessa i fyra år, prinsessan Sofia. Men hon har redan hittat sin galastil. Imponerande, minst sagt. Att klä sig för kunglig fest och gala är en bedrift. Långklänning och tiara är ju inte vardagsmat för oss ”vanliga” direkt. Och ja, visst var det en omställning för prinsessan Sofia att börja klä sig i långa klänningar, höga klackar och äkta juveler. Men hon har klarat det med bravur. Och på kort tid har hon hittat sin alldeles egna unika kungliga feststil. En stil som inte påminner om någon annans. Magiskt!

Prinsessan Sofias favoritdesigners

Under åren har prinsessan Sofia testat på både svensk och internationell design. Hon trivs, och klär, i båda delarna. Hon har provat starka färger och mer pudriga nyanser.

Då det kommer till modeller och snitt då, vad gillar prinsessan Sofia då? Jo, hon föredrar klänningar utan urringning, gärna med hög hals. Hon gillar tighta liv och mer svepande kjolar. Helst klär hon sig i långa ärmar, eller halvlånga. När det kommer till modeskapare testar hon nytt hela tiden, men en återkommande favorit är svenska Ida Sjöstedt, kvinnan som också skapade hennes vackra brudklänning, 2015. Även Ida Lantos design har hon blivit lite extra förtjust i.

Nedan listar vi Sofias fem bästa festlooks! Är din favorit med?

Beige klänning från Ida Lanto

👑👑👑👑

Prinsessan Sofia

Under Nobelfestligheterna 2017 valde prinsessan Sofia att klä sig i spets.

Nobel 2017. Prinsessan Sofia bär en vacker beigegrå klänning signerad Ida Lanto. Jag älskar klänningens modell! Att den är så storslagen gör att färgen blir extra snygg. Det blir en perfekt balans mellan det smälliga och det lite återhållsamma!

Klänning från Dolce & Gabbana

👑👑👑👑

Sofia Polarpriset 2019

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Polar Music Prize, Grand Hotel, Stockholm.

På Polarprisutdelningen 2019 valde prinsessan Sofia att klä sig i blommigt, från Dolce & Gabbana. Precis som drottning Silvia klär prinsessan Sofia i färg, och mönster! Hon liknar en kunglig Lana del Rey.

Klänning från Philosophy di Lorenzo Serafini

👑👑👑

Den 11 december 2017, under kungens middag för alla Nobelpristagarna, bar prinsessan Sofia denna pistagegröna blåsa signerad Philosophy di Lorenzo Serafini. Sofia passar SÅ bra i grönt. Och speciellt i denna färg! Hon borde bära det ännu mer. Vilket hon ju faktiskt gjort nu i dagarna. Denna blus!

Sofia

Prinsessan Sofia på kungens middag för Nobelpristagarna 2017.

Svart kjol från Ida Sjöstedt

👑👑👑👑👑

Svart kjol från Ida Sjöstedt och liten läcker clutch från & Other Stories. Denna outfit såg vi på Sofia våren 2018, under en programpunkt på Fotografiska i Stockholm. Som jag älskar denna look! Så fin och flott. Toppen och kjolen är så snygga tillsammans. Och väskan är pricken över i. WOW!

Prinsessan Sofia

Sofia 2018, kjolen kommer från Ida Sjöstedt.

Röd klänning från Ida Lanto

👑👑👑👑👑

Prinsessan Sofia klär sig helst i ärm och hög hals men i mars 2017 satsade hon på lite mer hud. Här bär hon återigen Ida Lantos fantastiska design. En favoritklänning i min bok. Denna vill jag se igen!

Sofia i röd klänning

Prinsessan Sofia i röd klänning från Ida Lanto.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: