Prinsessan Sofias hyllas för sin stil av Hello

Prinsessan Sofia i beige kappa

Prinsessan Sofia har en tuff tid fylld av hårda ord bakom sig. Nu tar hon revansch – och modehyllas av internationell press!

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam.

Orden är prinsessan Sofias, uttalade i den stora intervjun med Dagens Nyheter som hon och Carl Philip gav häromveckan.

– Jag var inte ensam på något sätt och jag var tjugofem år, jag var så pass gammal att jag kunde förstå. Men det är något som händer med en, emotionellt, när folk skickar så mycket hat.

Prinsessan Sofia har beskrivit att de hårda orden, nätmobbingen, gett henne ärr i själen. De ärren finns alltid kvar. Men den erfarenheten har också gett henne något. Ett driv, bland annat. Drivet att vilja förändra. Under förra veckan släppte hon, tillsammans med Prinsarets stiftelse, en rapport om näthat.

”Vårt syfte med stiftelsen är att vara en stark och tydlig plattform för barn att ha en röst, för att samla experter inom detta område och hitta lösningar.

Vi vill ingjuta mod i alla som står vid sidan och tittar på, att våga agera. Och vi vill rikta vår uppmärksamhet till de främsta experterna – vilket är barnen.

För deras skull måste vi agera förebilder, speciellt vi som är föräldrar. De ser vad vi gör. Vi måste visa att vi ser, vi hör och vi förstår. Och agerar när barnet är utsatt eller utsätter någon annan för näthat. Vi måste vara tydliga med att hot är olagligt och att du kan få hjälp.

Med den här rapporten vill vi bidra med information och lösningar och vi vill sätta stopp för ett av vår tids stora samhällsproblem”, sa prinsessan Sofia i sitt tal.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia under lanseringen av rapporten #viberättar.

Prinsessan Sofia i svart klänning från Dagmar

Under lanseringen av rapporten om näthat bar prinsessan Sofia en svart klänning från House of Dagmar (reklamlänk från Apprl) och en jacka från Whyred. (reklamlänk från Apprl) Hon matchade dessa plagg med ett par höga stövlar från Zara. Här hittar du ett par liknande. (reklamlänk från Apprl)

Höga stövlar

Stövlar från Cuple. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Och nu hyllas prinsessan Sofias stilsäkra outfit av internationell press. Av Hello Magazine närmare bestämt. Man skriver att Sofia utstrålar en slags ”avspänd glamour” och lägger till att man är extra förtjust i hennes skor. ”De perfekta höga stövlarna”, kallar man dem.

Prinsessan Sofias höga svarta stövlar

En bättre bild på prinsessans skor.

”However, the part of Sofia’s outfit that really stole the show were her black knee-high boots. Absolutely perfect for autumn these are the kind of boots that can be found on every fashionista’s new-season wishlists but they can often be hard to get right. You need to find the perfect length, heel and of course, you need to make sure they do NOT fall down. If, like us, you’re looking for the perfect pair of black knee-high booties then look no further because Sofia’s boots are easier to get hold of than you would think! This gorgeous pair are from Zara – and they’re available now.” 

Men givetvis är det inte bara Sofias kläder som hyllas. Hennes öppna sätt och gripande historia har uppmärksammats av andra internationella medier, bland annat Daily Mail och Independent.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: