Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias klipp – kolla in hennes nya frisyr

04 feb, 2019, 20:00 
AvJohanna Lejon
Prinsessan Sofia i lugg
Prinsessan Sofia har en ny look! I fredags såg vi hennes senaste klipp: en lugg.
Annons

I fredags var det återigen dags för prinsessan Sofia att arbeta! Den 1 februari besökte prinsessan nämligen Bris (Barnens rätt i samhället) för att få information om deras verksamhet.

Besöket på Bris

Vid besöket på Bris träffade prinsessan Sofia generalsekreterare Magnus Jägerskog och Jenny Rider, kurator och samordnare. De berättade om Bris verksamhet och om hur organisationen jobbar för att stötta barn i utsatta situationer. Besöket på Bris är ett led i det arbete, mot hat och mobbing på nätet, som prins Carl Philip och prinsessan Sofia gör med sin stiftelse.

Prinsessan Sofias nya frisyr

Prinsessan Sofias nya frisyr: lugg
Prinsessan Sofia visade upp sin nya frisyr i fredags.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det var inte bara prinsessans arbete i fredags som fick uppmärksamhet. Under besöket på Bris visade nämligen Sofia upp en helt ny look! Hon har en ny frisyr. Prinsessan Sofia har låtit de kungliga lockarna falla! Den långa luggen har fått ge vika för en kortare variant, en så kallad gardinlugg, en lång lugg som är delad på mitten och ramar in ansiktet på ett vackert och smakfullt sätt.

Annons

En ovanlig kunglig frisyr

Just den här frisyren är i ropet just nu. Också Isabella Löwengrip har valt att klippa en längre, mjuk, lugg på sistone. Men Sofias nya look är också ordentligt ovanlig i kungliga sammanhang. Det är ytterst få kungligheter som väljer den.

Varför?

Lugg är en lite komplicerad frisyr, det vet alla som haft den – och det är en frisyr som kräver att man kontinuerligt klipper den, håller efter, och stylar. Kungligheterna är ju ofta utomhus, på olika uppdrag och evenemang, och att då ha en lugg som flyger hit och dit och hamnar i ansiktet är inte helt optimalt. Men visst finns det kungligheter som har testat på lugg – innan prinsessan Sofia.

Hösten 2015 valde hertiginnan Catherine att klippa lugg. Klippet fick otroligt mycket uppmärksamhet i brittisk press. Luggen hyllades – och hatades. Och den blev inte långvarig. Nästan på en gång valde Kate att återgå till sin långa lugg, hon klippte den aldrig igen. Också prinsessan Charlene av Monaco har satsat på lugg vid några tillfällen. Men när hon har haft den har hon haft hellugg, en mycket stylad variant dessutom. Hårt sprejad på plats.

Annons
Prinsessan Sofias lugg
Sofia har låtit de kungliga lockarna falla.

Produkterna du behöver för att ha lugg

Svensk Damtidnings beautyredaktör Johanna Lejon har listat de ultimata produkterna för dig som har lugg, eller för dig som funderar på att klippa en.

Förtjockningslotion

Använd en förtjockningslotion i luggen innan du fönar den. Det gör underverk! Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons
Rundborste

Rundborste är ett måste vid föning. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Torrshampoo

Torrshampoo från Maria Nila – att använda mellan tvättarna. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons
Varmluftsborste

En varmluftsborste underlättar stylingen. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Läs mer:

Foto: TT

Annons