Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias nya utseendeförändring

31 okt, 2019, 20:00 
AvJohanna Lejon
Från lång lugg, till kort och nu tillbaka igen. Har du noterat prinsessan Sofias senaste utseendeförändring?
Annons

I februari i år var det återigen dags för prinsessan Sofia att arbeta efter sin föräldraledighet med prins Gabriel! Den 1 februari besökte prinsessan Bris (Barnens rätt i samhället) för att få information om deras verksamhet.

Vid besöket på Bris träffade prinsessan Sofia generalsekreterare Magnus Jägerskog och Jenny Rider, kurator och samordnare. De berättade om Bris verksamhet och om hur organisationen jobbar för att stötta barn i utsatta situationer.

Sofia klippte lugg

Men det var inte bara besöket som blev omskrivet. Även prinsessan Sofias hår skapade rubriker. Anledningen? Prinsessan Sofia hade klippt sig. En lugg närmare bestämt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia i februari 2019…

”Prinsessan Sofia har låtit de kungliga lockarna falla! Den långa luggen har fått ge vika för en kortare variant, en så kallad gardinlugg, en lång lugg som är delad på mitten och ramar in ansiktet på ett vackert och smakfullt sätt”, skrev Svensk Damtidning då.

Annons

Sofias nya look var ordentligt ovanlig i kungliga sammanhang. Det är ytterst få kungligheter som väljer den.

Varför?

Lugg är en lite komplicerad frisyr, det vet alla som haft den – och det är en frisyr som kräver att man kontinuerligt klipper den, håller efter, och stylar. Kungligheterna är ju ofta utomhus, på olika uppdrag och evenemang, och att då ha en lugg som flyger hit och dit och hamnar i ansiktet är inte helt optimalt.

Catherines dramatiska klipp

Men visst finns det kungligheter som har testat på lugg – innan prinsessan Sofia. Hertiginnan Catherine bland annat. 2015 klippt hon en lugg liknande Sofias. Men bara månader senare var den utsparad igen. Inte så konstigt med tanke på att den ständigt tycktes vara i vägen.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia nu, i oktober 2019.

Och nu verkar det som om Sofia går i Kates fortspår. Också hennes korta lugg är ett minne blott. Det såg vi häromveckan, då prinsessan Sofia och hennes stiftelse presenterade sin rapport om näthat.

På tal om hår förresten… Både Kate och Sofia har ju ett fantastiskt svall. Och Kate hjälper svallet på traven med hjälp av denna stylingcreme. (reklamlänk)

Kates hårspray är dessutom en riktig klassiker – denna! (reklamlänk)

Foto: TT

Annons