Roliga detaljen i nya bilderna på Silvia och Victoria

Silvia och Victoria

I går var det familjeträff på Djurgården. Och visst ser ni också den fina detaljen i bilderna på Victoria och Silvia?

Wow vilken mysig torsdag det blev. Kungaparet, kung Carl Gustaf och drottning Silvia, tog sig, tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, ut på en guidad tur för att se på skulpturer av Alice Aycock på Kungliga Djurgården.

Daniel Silvia Victoria Kungen

Utställningen är den allra första anordnad av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse.

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse bildades hösten 2019 på kronprinsessparets initiativ och syftet är att främja kulturverksamhet i Sverige.

”Det finns en kunglig tradition att stödja svenskt kulturliv och en övertygelse om att kultur är en nödvändighet för ett öppet och modernt samhälle. Kronprinsessparet vill aktualisera detta och visa på långsiktiga ambitioner genom tillkomsten av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse. Initialt kommer fokus vara att fortsätta driva och utveckla det redan etablerade skulpturprojektet på Kungliga Djurgården”, skriver PREKS på sin sajt.

Victoria och Silvia

Alice Aycocks utställning är, som sagt, den första som arrangeras i Prinsessan Estelles Kulturstiftelses regi och det är även Aycocks första separatutställning i Skandinavien. Utställningsperiod är 7 juni–27 september.

Victoria

Men, låt oss fokusera lite på kläderna, för en stund… Ser ni hur fin mor och dotter matchar? Både Silvia och Victoria bär kappor med sjalkrage. En SÅ snygg detalj. Victorias jacka kommer från svenska Toteme (jackan i en längre version kan du kolla in här!) (reklamlänk från Wakakuu), hon bär boots från Ralph Lauren och väska från Little Liffner. (reklamlänk från Wakakuu) Under jackan har hon beigefärgade byxor och en knytblus vi sett ett flertal gånger tidigare.

Kronprinsessan

Victorias Totemejacka har vi sett förr, men nu stylar hon den annorlunda – med ett bälte i midjan. Kanske ett måste eftersom det blåste rätt rejält under torsdagen?

Drottning Silvias vackra kappa är, så vitt vi kan se, signerad Max Mara.

Kappa Max Mara

Kappa från Max Mara. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Gillar du Victorias outfit? Nedan finner du en liknande.

Knytblus

Elegant knytblus från Dante6. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Wakakuu)

Kappa HM

Benvit kappa från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Byxa HM

Dressad byxa från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Little Liffner väska

Väska i brunt från Little Liffner. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT