Så doftar Meghan – allt om hennes favoritparfym

Meghan Markle i grön skjorta
Undrar du hur hertiginnan Meghan doftar? Vi kan stilla din nyfikenhet. Hon väljer ett brittiskt parfymmärke: Jo Malone London.
Annons

Parfym, och vad man gillar med en viss doft, är högst individuellt. Dessutom doftar inte parfymer likadant på olika människor. Det som luktar himmelskt på en person kan dofta helt vanligt, ordinärt, på någon annan.

Annons

Men nog är det intressant med parfym, och särskilt vilka sådana vi väljer. Gillar man klassiskt och tungt, eller tycker man om blommigt och sött – eller varför inte den där alldeles särskilda lukten av nytvättat, sådär tvåligt mjukt? Parfym, doft, kan väcka känslor till liv – åratal efter att vi känt den.

Kungligheternas dofter, och vilka parfymer de helst duttar på halsen och handlederna, är ofta en väl bevarad hemlighet. Men vi vet vilken parfym som hertiginnan Meghan av Sussex älskar allra mest.

Meghans favoritparfym

I en intervju har hon berättat att det är brittisk doft som hon faller för! Hennes bästa parfymer kommer från Jo Malone London, ett dofthus väl känt i beautykretsar.

Annons

Häromåret kom Jo Malone äntligen till Sverige, en efterlängtad händelse. Jo Malone London är kända för sina eleganta parfymer, lyxiga doftljus och behagliga bad- och kroppsvårdsprodukter.

Den omsorgsfulla paketeringen i den numera ikoniska svartvita lådan har även gjort Jo Malone London till den perfekta presenten.

Meghan Markle
Meghans favoritparfym är signerad Jo Malone London.

Om Jo Malone London

–  Vi ser framemot att få introducera Jo Malone Londons värld av spännande dofter, allt från den klassiska doften Lime Basil & Mandarin till nyheter som Basil & Neroli, sa Nielsen, Brand manager Jo Malone London, i ett pressmeddelande då.

Sedan lanseringen 1994, då även Lime Basil & Mandarin lanserades, har Jo Malone London fortsatt att vara i framkant med parfymer med oväntade ingredienser och doftkombinationer. Varje doft är gjord för att bäras enskilt eller i kombination med en annan parfym, vilket gör det möjligt att skapa sin egna unika doft.

Annons

Jo Malone är ett parfymmärke som sysslar med så kallad ”layering”, att kombinera olika parfymer för att, i slutändan, få sin alldeles egna personliga doft. Men, hur bör man då tänka när man kombinerar dofter?

– Tänk på att det inte finns några regler då det gäller parfym, bara kom ihåg att ha kul. Du är konstnären och det som jag älskar kommer inte att vara det du älskar. Dina minnen av doft är helt annorlunda än någon annans. Det bästa är egentligen att besöka en doftstylist för att få reda på vilka dofter du verkligen älskar och vill bära. Det viktigaste är hur du känner kring doften, har Debbie Wild, Jo Malones Lifestyle Director och en riktig expert på doft, berättat för svenska ELLE. 

Klicka hem Meghans favoritparfym

Som vi berättade tidigare så kommer alltså Meghans favoritdoft från Jo Malone. Särskilt förtjust är hon i Wild Bluebell. (reklamlänk via Adtraction)  Såhär vackert beskrivs den: ”Intensivt safirblå blommor i en lummig skogsdunge. Den delikata sötman hos daggfriska blåklockor täckta med liljekonvalj och nyponros, med en ljuvlig twist av persimon. Förtrollande.”

Wild Bluebell från Jo Malone

Annons

– Doft är min stora favorit. Har jag gått hemifrån och upptäcker att jag inte tagit på mig någon vänder jag direkt och går tillbaka, har Meghan berättat.

– Jag växlar mellan några dofter. Jag älskar Oribe Côte d’Azur Eau de Parfum (reklamlänk via Apprl) och både Wild Bluebell och Wood Sage & Sea Salt från Jo Malone.

Såhär beskrivs just Wood Sage & Sea Salt: (reklamlänk via Adtraction) ”Fly till en blåsig strand där skummande vågor, frisk, fuktig luft som doftar av havssalt och mineraldoften från taggiga klippor får livet att pulsera i kroppen. Jordigt fräsch salvia ger en grön twist. Livlig, uppfriskad och full av glädje.” Fint, inte sant?

Parfym från Jo Malone

Wood Sage & Sea Salt från Jo Malone. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Adtraction)

Läs mer:

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Så doftar Meghan – allt om hennes favoritparfym”

  1. ananas skriver: 1 augusti, 2020

    Tycker det räcker med artiklar om Meghans smink, parfymer, hårvård osv osv. Ingen väljer väl nagellack, parfym osv bara för att M gör det.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar