Så får du Meghans snygga stil – plaggen att investera i

Så får du Meghans snygga stil – plaggen att investera i

Meghan Markles klassiska kontorslook innehåller ett antal perfekta nyckelplagg. Svensk Damtidning listar dem – samt berättar var du kan klicka hem dem!

Det var i magasinet Vogue, samt på egna Instagramkontot Sussex Royal, som hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, i slutet av juli berättade om planerna att släppa en klädkollektion. Tillsammans med Marks & Spencer, John Lewis & Partners, Jigsaw och nära vännen och designern Misha Nonoo ska en kollektion med klassiska kontorskläder tas fram.

Meghan Markles kollektion för Reitmans

Meghans tidigare klädkollektioner

Och nej, det är inte första klädkollektionen som Meghan gör. Hon har faktiskt gjort två redan. Men det var innan hon blev hertiginna. Redan under sin skådespelarkarriär var Meghans stil mycket populär. I sin roll som Rachel Zane i den populära tv-serien Suits syntes hon i en snygg kontorsstil bestående av pennkjolar och blusar. Privat syntes hon även i moderiktiga plagg, något som ledde till ett designsamarbete i form av två kollektioner för kanadensiska Reitmans.

Reitmans klädkollektion i samarbete med Meghan Markle

Meghans kollektioner med Reitmans innehöll flera klänningar och en av kollektionerna fokuserade på kläder perfekta för kontoret. Då gick kontorsplaggen i vitt, grått och svart och Meghan designade både en pennkjol, ett par läderleggings, en skjorta och polotröja samt en poncho.

“Höstkollektionen består av plagg som jag älskar”

Svensk Damtidning kan nu visa bilder på kollektion nummer två för Reitmans, de ni ser i artikeln. Kollektionen släpptes i november 2016, bara veckor efter att romansen med prins Harry blivit officiell.

– Vi ville göra en kapselkollektion som integrerade min personliga stil och personlighet samtidigt som den också omfamnade Reitmans kund. Höstkollektionen består av plagg som jag älskar att bära. Jag hoppas att Reitmans kunder kommer att älska det så mycket som jag gör!, sa Meghan i en kommentar i samband med kollektionssläppet.

Meghan Markle

Kollektionen sålde givetvis slut på nolltid men Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut ett antal plagg som fixar Meghans snygga kontorsstil.

Så får du Meghan Markles snygga kontorsstil

En blus/skjorta, en enkel tröja, skinnbyxor, en skinnkjol och en mjuk poncho – det är plaggen som ”nailar” Meghans sobra look. Komplettera med en hög klack och en bekväm lågsko så är du kittad inför hösten! Addera ett signatursmycke, en härlig väska och ett par sneakers så har du allt du behöver.

Meghan Markle

Skjortan/blusen

Meghan Markles kollektion för Reitmans tar avstamp i en grå och en vit skjorta. Perfekta plagg som man sedan kan variera i oändlighet. Både vardagliga och festliga – beroende på hur man stylar dem.

Vit skjorta från Dagmar

Vit skjorta från Dagmar. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Blus från Filippa K

Grå blus från Filippa K. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Den svarta tröjan

Meghan Markles kollektion innehöll faktiskt en annan variant på tröjan – nämligen bodyn. Men en tröja är mer lättanvänd. Modellen är långärmad och har en lätt krage. Går att kombinera med precis allt!

Svart polotröja

Tröja i silkesmix från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Skinnbyxan

Skinnbyxan finns i många olika modeller och snitt. Den passar till vardag men också till mer festligare tillfällen. Bär den med en skjorta eller med något stickat. Variera mellan klackar och lågskor.

Skinnbyxa från Arket

Skinnbyxa i ankellängd från Arket. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Pennkjolen

Pennkjolen, i en mörk kulör, får att använda till allt! I Meghans kollektion var den i skinn.

Pennkjol

Pennkjol från Vila. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Ponchon

Den mjukt stickade ponchon är det perfekta plagget för höst- och vår. Bär den som den är, både inomhus och utomhus, eller över en kavaj eller tunnare jacka. SÅ elegant och snyggt. Ponchon passar också att dra över axlarna på kontoret om man blir frusen framför datorn.

Poncho i svart

Poncho i svart (finns även i vitt) från Part Two. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Poncho i grå nyans

Poncho i grått från Saint Tropez. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Skor och accessoarer

Pumps i skinn

Pumps i skinn från Rizzo. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Loafers från Flattered

Loafers från Flattered. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Sneakers

Vita sneakers från Filippa K. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Väska från Filippa K

Väska i mjukt skinn från Filippa K. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Ring från Efva Attling

Vacker ring från Efva Attling. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Foto: TT