Så får du Victorias stil – plaggen (och accessoarerna) att investera i

Kronprinsessan Victoria

Det finns några plagg du kan addera till din garderob för att få den att bli en liten smula kungligare. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har koll på vilka kläder du behöver.

1. Knytblusen

Knytblusen är ett måste i den kungliga garderoben. Kronprinsessan började samla på sig dem för ett antal år sedan och i dag har hon en gedigen uppsättning i garderoben hemma på Haga Slott.

Randig knytblus

Knytblus från Gant. Exakt denna modell (men annan färgställning) har kronprinsessan. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

2. Armbandet

Childhoodarmbandet från Sophie by Sophie (länk till butik) har både drottningen, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria i sina smyckeskrin. Drottningen använder sitt allra mest, nästan dagligen.

Armband från Sophie by Sophie

Armband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

3. Pumpsen

Kronprinsessan Victoria tycks vara oerhört förtjust i sina mockapumps från Rizzo. Hon har dem i flera olika varianter och färgställningar. Ett par klassiskt svarta funkar alltid.

Pumps från Rizzo

Pumps från Rizzo. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

4. Klänningen

En klänning är nästan alltid rätt i kungliga sammanhang. Denna modell, nedan, heter Emily och kommer från By Malina. (länk till butik)Kronprinsessan har använt den flera gånger.

Klänning från By Malina

Klänning från By Malina. Läs mer och köp här. (länk till butik)

5. Hårsmycket

Ett hårsmycke, som dessa i skinn från svenska Corinne (länk till butik), lyfter vilken trist hårdag som helst. Victoria bara snor ihop en enkel hästvans, knyter detta smycke omkring den och vips är hon redo för kungligt uppdrag.

Hårsmycke från Corinne

Hårsmycke från Corinne. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

6. De låga skorna

Klackar i all ära! Men som kunglig behöver man också bekväma skor. Dessa loafers från Flattereds samarbete med By Malina har kronprinsessan Victoria själv burit.

Loafers från Flattered och By Malina

Loafers från Flattered x By Malina. Läs mer och köp här. (länk till butik)

7. Kavajen

Kronprinsessan Victoria gillar sina kavajer. Hon bär dem både med en matchande byxa, som kostym och för sig själva. En kavaj som återkommit i flera år är den med synliga knappar, från Hunky Dory. (länk till butik) Modellen är densamma som den ni ser nedan.

Kavaj från Hunky Dory

Kavaj från Hunky Dory. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Läs mer:

5 kungliga plagg som Victoria burit – som du kan köpa på rea just ju

Fina historien bakom Victorias H&M-klänning – inspirerad av svensk konstnär

Prins Daniel bär vinterns smartaste skor – klicka hem dina egna

Klassiska pumpsen kronprinsessan älskar att använda

Foto: TT