Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så har prinsessan Sofia sett ut som gravid – stort bildretro

11 dec, 2020, 10:53 
https://image.svenskdam.se/image-3755861?imageId=3755861&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=75.27&x=0&y=0
Johanna Lejon
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska få barn igen! Tidigare i dag meddela hovet att prinsparets tredje barn är på väg.
Annons

Vilket glädjebesked va? Dagen efter en annorlunda Nobel meddelade det svenska hovet att prinsessan Sofia är gravid igen. Nu är prinsparets tredje barn på gång! Vilken underbar nyhet.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?

– Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander och prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj, säger prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Barnet är beräknat att komma i månadsskiftet mars-april 2021.

Vi har ju inte sett prinsessan Sofia särskilt mycket under denna graviditet, men vid de två tidigare har vi sett henne desto mer! Vi tar en titt på hur prinsessan sett ut som gravid – och vilken gravidstil hon haft:

Prinsessan Sofia under graviditeten då hon väntade prins Alexander

Ingen anade något! Men Sofia hade en hemlighet. Under prins Nicholas dop i Drottningholms slottskyrka den 11 oktober 2015 var Sofia gravid och väntade prins Alexander. Bara dagar senare skickade hovet ut pressmeddelandet.

Annons

Här är en av de allra första fotona som togs på prinsessan Sofia efter att gravidbeskedet kommit. Då närvarande prinsparet vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens högtidssammankomst, den 23 oktober 2015.

Här syns den växande babymagen tydligt, Under konserten Jul i Vasastan, Gustaf Vasa kyrka, den 21 december 2015.

Annons

Under Idrottsgalan i Globen, den 25 januari 2016. Prinsessan Sofia är klädd i Greta.

Den 3 Feb 2016 deltog prinsparet vid en epresentationsmiddag på Stockholms slott. Prinsessan Sofia strålade i en vacker glitterklänning.

Efter att prins Oscar fötts vankades det Te Deum i Slottskyrkan. Sofia dök upp i en grå blåsa signerad Ida Lanto. Datumet är den 3 mars och bara en månad senare, 19 april 2016, föds lilla prins Alexander på Danderyds sjukhus.

Annons

Prinsessan Sofia under graviditeten då hon väntade prins Gabriel

Den 23 mars 2017 hade prins Carl Philip och prinsessan Sofia den stora glädjen att meddela att de väntar sitt andra barn.

Den 9 mars 2017 var det ingen som visste, men ja, prinsessan var gravid igen. Här syns hon på Södertäljes nya sjukhus, under invigningen.

Samma dag (på kvällen) som gravidbeskedet nådde medierna anlände prinsparet till torsdagens representationsmiddag på Stockholms slott. Datumet är den 23 mars 2017.

Annons

Den 8 maj 2017 deltog prinsparet i öppningen av Friends World Anti-Bullying Forum. Prinsessan Sofia dök upp i en klänning från & Other Stories.

Den 18 maj deltog prinsessan Sofia vid Dementia Forum X på Kungliga Slottet i Stockholm.

31 maj 2017 och nu syns det tydligt att prinsessan väntar smått igen. Här deltar prinsessan vid Sophiafesten med utdelning av förtjänsttecken till Sophiasystrar, Sophiahemmets högskola, Stockholm. Hon bär en klänning från Greta.

Annons

Den 9 juni 2017 närvarade prinsessan Sofia vid Sophiahemmets examenshögtid i Stockholms stadshus iförd en duvblå klänning med matchande jacka.

I Båstad den 2 augusti visade Sofia upp babymagen på nytt. Här vid Gränslösa Mötens seminarium. Bara veckor senare, den 31 augusti 2017, föddes prins Gabriel på Danderyds sjukhus.

Annons

Är du också gravid – eller känner du någon som är det? Nedan finner du finaste gravidplaggen i butik 2020

Topp med knyt från H&M. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Klänning från La Redoute. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Omlottklänning från H&M. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Ribbad klänning från La Redoute. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Vadderad jacka från H&M. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Mer mode från Svensk Damtidning:

Foto: TT

Annons