Så mycket kostar kronprinsessan Victorias resegarderob

15 maj, 2019, 08:00 
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria 2019
Tolv outfits på tre dagar! Och det mesta var nytt. Men hur mycket kostade de plagg som kronprinsessan Victoria bar under resan till Vietnam? Vi har räknat.
Annons

I förra veckan var det dags för vårens stora långresa för kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Resan gick till Vietnam och syftet med trippen var att uppmärksamma 50 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Vietnam, främja svenskt näringsliv genom att närvara vid Sweden–Vietnam Business Summit samt lyfta FN:s hållbarhetsmål inom Agenda 2030.

Under resan i Vietnam visade kronprinsessan upp en helt fantastisk resegarderob, en garderob med flera nya plagg. Kronprinsessan Victoria älskar att lyfta svenskt mode utomlands, så också denna resa. Merparten av hennes plagg, skor och accessoarer var svenska – både de nya plaggen, och de gamla. Alla plagg från resan, och vilka skor, accessoarer och smycken hon bar hittar du här.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Recept.se Nyhetsbrev

Under resan hade kronprinsessan Victoria med sig 10 par skor – sandaler, pumps, sandaletter och sneakers, enligt bloggen The Royals and I. Fem av dessa skor var helt nya. Totalt bar kronprinsessan Victoria 58 olika plagg, skor och accessoarer. 22 av dessa ting var nya.

Victoria i Jennifer Blom
Kronprinsessan Victoria i specialuppsydd klänning från Jennifer Blom.

Så mycket kostade Victorias kläder

Så, vad kostade då kalaset? Svensk Damtidning har gjort en uträkning. Men först lite fakta. Vi har bara inkluderat de nya plaggen och de nya skorna. Väskorna och smyckena är inte medräknade. Vi har också valt att utelämna den specialuppsydda klänningen från Jennifer Blom. Hur många av dessa plagg som är lånade vet vi inte. Vi vet inte heller hur mycket kronprinsessan verkligen betalat för kläderna, om hon fått rabatt eller ej. Med det sagt: Victorias nya resegerderob i Vietnam kostade nära 40 000 kronor. Slutnotan landade på 38 079 kronor. Och då har vi alltså bara räknat på de nya kläderna (och skorna).

Annons

Meghans resegarderob

Summan är givetvis stor, men långtifrån svindlande. Särskilt inte om man jämför den med den summa som Meghans resegarderob i Marocko landade på. Ni minns väl? Tre dagar i Marocko gjorde ett ganska så djupt hål i Meghans kassa, rapporterade vi då. Resegarderoben landade nämligen på hela 1 350 000 svenska kronor (och ja, allt var betalt av brittiska kungahuset privat eftersom det kungliga protokollet inte tillåter de brittiska kungligheterna att ta emot klädgåvor i utbyte mot gratisreklam).

Foto: TT

Annons