Så stylar Madeleine dräktjackan – detaljerna som fixar looken

Prinsessan Madeleine bär dräktjackan till mörkt blå jeans och vit skjorta. Vi har koll på detaljerna som fixar looken.

Hon bor ju vanligtvis i Florida – men hösten 2019 var prinsessan Madeleine tillbaka i New York, staden som var hennes hem från 2010 till 2014, i fyra år. Speciella år, det var till New York hon reste för att slicka såren efter uppbrottet från Jonas Bergström.

Det var i New York som hon levde singelliv för att senare möta den nya stora kärleken, mannen som kom att bli hennes make och far till hennes barn: Chris O’Neill. Det var även i New York som Madeleine blev mamma för första gången, till lilla Leonore, i dag 5 år gammal.

Så, varför befann sig då prinsessan Madeleine i The Big Apple? Jo, World Childhood Foundation USA, med prinsessan Madeleine i spetsen, hade startat ett samarbete med produktionsföretaget Storyfire AB, där de lyfte fram problematiken med de förutfattade meningar människor med funktionshinder och nedsättningar får stå ut med dagligen.

Glada Hudik-Teatern i Sverige har, som bekant, i över ett decennium jobbat på att ändra denna situation. Nu jobbade alla parter tillsammans med dokumentären Catwalk som handlar om funktionsnedsatta Emma Örtlund som är fast besluten att en dag gå på catwalken i New York, under Fashion Week. Under besöket i New York fick prinsessan och Emma Örtlund en chans att möta varandra, ett fint möte och ett glatt!

Prinsessan Madeleines rosa dräktjacka – därifrån kommer den

Men, låt oss fokusera på det ytliga, för en stund. Under New York-trippen bar prinsessan Madeleine en rosa dräktjacka från Rebecca Taylor, vit blus från See by Chloé, jeans från Veronica Beard, örhängen från J. Crew och skor från Chloé. Madeleines fina väska var signerad Balenciaga.

Så, hur får du då Madeleines snygga look? Nedan tipsar vi om några plagg som sätter stilen.

Dräktjacka från Cream. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Halsband från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Blus från Selected Femme. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Örhängen från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Väska från Stylein. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Jeans från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Pumps från Rizzo. Läs mer och köp här. (länk till Rizzo)

Mer mode från Svensk Damtidning:

Snygga och CE-märkta munskydd – här köper du dem

Krämerna som räddar dina torra händer

Här är de finaste dräktjackorna våren 2021

Foto: TT