Så undviker du frissigt hår – 7 produkter som hjälper

Känner du att ditt hår ofta blir torrt och frissigt? Då kan det vara värt att investera i en produkt som vårdar och återfuktar på djupet. Här har vi samlat sju populära alternativ för olika hårtyper som ska hjälpa till att skapa ett naturligt glans.

Om du har lockigt (som Meghan Markle!) eller slitet hår är det lätt att det även blir frissigt. Det vill säga att det känns statiskt och torrt i perioder. Men det finns även andra faktorer som kan skapa känslan av ett frissigt hår, exempelvis vädret eller andra påfrestningar som du utsätter håret för.

Frissigheten kan också bero på att du har brist på hårets egna oljor och mineraler, vilket gör att det ser slitet ut. Håret kan även ta skada om du färgar det mycket eller utsätter det för andra påfrestningar som värmeverktyg eller liknande på en daglig basis.

Så blir du av med torrt och frissigt hår

Om du vill försöka rädda ditt frissiga hår så finns det faktiskt hjälp att få. Det gäller att invetsera i produkter som vårdar håret på djupet och som är speciellt anpassade för just din hårkvalité.

Nedan har vi samlat alternativ som kan vara värda att investera i – för att få ett friskt och lent resultat.

Scrolla ner för att hitta dina nya favoriter!

7 populära hårprodukter som verkar på djupet

Hårolja som ska hjälpa frissigt hår

Passar bäst till ljusfärgat hår som är i behov av fukt.

Hårolja som innehåller vitaminer som ska motverka skadat och frissigt hår, från Moroccanoil. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction)

Stylingcreme för frissigt hår

Passar bäst till en tjockare hårtyp.

Mjukgörande stylingprodukt som motverkar frissigt hår, från Living proof. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Apprl)

Passar bäst till kemiskt behandlat hår.

Inpackning som ska verka på djupet för att återfukta håret, från Sebastian. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction)

Schampo som verkar mot frisisgt

Passar bäst för grovt och tjockt hår.

Schampo som ska motverka frissigt hår, från Eleven Australia. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction)

lockigt hår som lätt blir frissigt?

Passar bäst till ett lockigt hår.

Leave-in-kräm som ska definera lockar och motverka ett frissigt hår, från Kevin Murphy. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Apprl)

Hårinpackning för frissigt skadat hår

Passar alla hårtyper.

Mjukgörande hårinpackning som ska motverka skadat och frissigt hår, från Kérastase. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction)

Aldrig mer frissigt hår!

Passar alla hårtyper som är i behov av lite glans.

Hårserum som ska mjukgöra håret och lämna det med en naturlig glans, från Lernberger Stafsing. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction)