Sanningen bakom prinsessan Sofias senaste succé

Sofia
Prinsessan Sofia hyllas för sin osvikliga känsla för stil och mode! Nu kan Svensk Damtidning avslöja hemligheterna bakom succén.
Annons

Häromveckan kom beskedet: prinsessan Sofia är världens bäst klädda kunglighet.

“Samtidigt som Sofias utstyrslar definitivt lever upp till en kunglig standard (de är alltid blygsamma och eleganta), så är hon inte rädd att testa de senaste trenderna, starka färger och accessoarer som säger något. Det är inte bara andra kungligheter som borde ta intryck av henne. Vi har också lärt oss något av henne”, skrev den internationella modetidningen InStyle.

Annons
Annons

InStyle radade även upp hela 30 bilder fick statuera exempel på Sofias osvikliga känsla för mode och stil.

“Hon äger våra drömmars garderob”, slog InStyle bestämt fast.

Bland kreationerna de listade som bevis för att Sofia är världsbäst på just kläder fann vi bland annat den vackra syrenlila klänningen som hon bar på prinsessan Madeleines bröllop. Den är, om ni minns, signerad Göran Alfredsson och hans Thalia.

Nu kan Svensk Damtidning avslöja sanningen bakom prinsessan Sofia otroliga look. Och den stavas: stylister. Självklart har prinsessan Sofia alltid ett finger med i stilspelet. Hon vet vad hon trivs i och hon vågar testa nytt, men de är främst två kvinnor som Sofia har att tacka för sin look.

Prinsessan Sofias nya stylist

I flera år arbetade prinsessan Sofia med modekvinnan Camilla Åstrand, Camilla har en bakgrund på modemärket Gant, och har även jobbat med pr på Amanda Schulmans och Hannah Widells bolag Perfect Day. Numera är dock Camilla anställd som Head of Global Communications hos Daniel Wellington.

Camilla kom in i Sofias liv innan hon ens blivit prinsessa och sedan fortsatte de att jobba ihop i många år. Camilla hade givetvis ett finger med i spelet då Sofia skulle välja brudklänning inför bröllopet med prinsen 2015.

För något år sedan, i samband med att Camilla började hos Hannah och Amanda, gick dock Sofia och Camilla skilda vägar. I alla fall som stylist och klient.

Efter att Camilla slutat som stylist för prinsessan tog Charlotta ”Lotta” Carlsen över stylistrodret hos Sofia. Numera är det hon som, i samråd med prinsessan, väljer ut passande outfits till olika programpunkter och liknande. Första gången de arbetade ihop var, enligt uppgift, vid prins Gabriels dop hösten 2017, då Sofia bar en helt fantastisk älvdalsdräkt.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Sanningen bakom prinsessan Sofias senaste succé”

 1. josefin skriver: 27 februari, 2020

  Sanningen heter 500 000 kronor fördelat över 52 arbestklädslar, vilket är skönt klirr för en person med noll taxerad inkomst och förmögenhet. tack snälla staten.


 2. charlotte skriver: 27 februari, 2020

  Vilken har tagit fram siffran 500 000:-? Låter faktiskt otänkbart för någon av våra kungliga damer. Sofia bär ju oftast svensk design. Madeleine bär de större märkena men jag tror inte heller att hon skulle köpa så dyrt utslaget på 1 år. Nobelklänningarna är väl den största kostnaden per år.


  1. Leo skriver: 28 februari, 2020

   charlotte.

   The royals and I


  2. Fluff skriver: 28 februari, 2020

   charlotte,
   500.000/52= ca 9600.
   9600 per kostymering är väl alldeles normalt.
   De måste ju se representativa ut, sägs det ju alltid.


  3. josefin skriver: 1 mars, 2020

   Fluff; sà sant och naturligvis kan man inte använda en utstyrsel 2 gànger. det gàr ju bara inte 🙂


 3. Elna skriver: 28 februari, 2020

  Det är roligt att betala skatt när det går till bra saker.


 4. Kerstin Bergström skriver: 28 februari, 2020

  Har ngn tänk på att de kungliga också betalar skatt? Alltså är de med och betalar till sina kläder! De äter väl som vi andra och då betalar även de moms. Det är moms på allt även för dem. Tror inte att de har ngt överflöd. Eftersom apanaget är borttaget för barnen.


  1. josefin skriver: 1 mars, 2020

   Där fick Du apangetilldelningen om bakfoten; KUNGEN fàr apanage som han sedan fördelar enligt eget gottfinnande.Apanaget har inte gàtt ner efter att 4 smàbarn “togs ur tjänst”.


 5. Elna skriver: 29 februari, 2020

  De kungliga har stora privata förmögenheter. Det går nog ingen nöd på dem.


 6. Bea skriver: 29 februari, 2020

  En fråga till alla gnällspikar som tjatar om skatt och kostnader i det oändliga i var och vartannat inlägg.

  Hur mycket betalar du i skatt varje månad som går till
  ”apanage och kungahus”? Berätta gärna.


 7. Daga skriver: 2 mars, 2020

  Sveriges vackraste prinsessa gift med världens finaste prins.Äktenskap som verkar vara i samförstånd och de små fina sönerna till glädje och inspiration.Jag önskar familjen framtidens väv hel och fylld av samarbete och fortsatt samförstånd.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar