Sanningen bakom prinsessan Sofias senaste succé

Sofia

Prinsessan Sofia hyllas för sin osvikliga känsla för stil och mode! Nu kan Svensk Damtidning avslöja hemligheterna bakom succén.

Häromveckan kom beskedet: prinsessan Sofia är världens bäst klädda kunglighet.

“Samtidigt som Sofias utstyrslar definitivt lever upp till en kunglig standard (de är alltid blygsamma och eleganta), så är hon inte rädd att testa de senaste trenderna, starka färger och accessoarer som säger något. Det är inte bara andra kungligheter som borde ta intryck av henne. Vi har också lärt oss något av henne”, skrev den internationella modetidningen InStyle.

InStyle radade även upp hela 30 bilder fick statuera exempel på Sofias osvikliga känsla för mode och stil.

“Hon äger våra drömmars garderob”, slog InStyle bestämt fast.

Bland kreationerna de listade som bevis för att Sofia är världsbäst på just kläder fann vi bland annat den vackra syrenlila klänningen som hon bar på prinsessan Madeleines bröllop. Den är, om ni minns, signerad Göran Alfredsson och hans Thalia.

Nu kan Svensk Damtidning avslöja sanningen bakom prinsessan Sofia otroliga look. Och den stavas: stylister. Självklart har prinsessan Sofia alltid ett finger med i stilspelet. Hon vet vad hon trivs i och hon vågar testa nytt, men de är främst två kvinnor som Sofia har att tacka för sin look.

Prinsessan Sofias nya stylist

I flera år arbetade prinsessan Sofia med modekvinnan Camilla Åstrand, Camilla har en bakgrund på modemärket Gant, och har även jobbat med pr på Amanda Schulmans och Hannah Widells bolag Perfect Day. Numera är dock Camilla anställd som Head of Global Communications hos Daniel Wellington.

Camilla kom in i Sofias liv innan hon ens blivit prinsessa och sedan fortsatte de att jobba ihop i många år. Camilla hade givetvis ett finger med i spelet då Sofia skulle välja brudklänning inför bröllopet med prinsen 2015.

För något år sedan, i samband med att Camilla började hos Hannah och Amanda, gick dock Sofia och Camilla skilda vägar. I alla fall som stylist och klient.

Efter att Camilla slutat som stylist för prinsessan tog Charlotta ”Lotta” Carlsen över stylistrodret hos Sofia. Numera är det hon som, i samråd med prinsessan, väljer ut passande outfits till olika programpunkter och liknande. Första gången de arbetade ihop var, enligt uppgift, vid prins Gabriels dop hösten 2017, då Sofia bar en helt fantastisk älvdalsdräkt.

Foto: TT