Se bilderna som avslöjar Sofias nya stilstrategi

Prinsessan Sofia har verkligen hittat sin alldeles egna stil, med hjälp av stylisten Lotta Carlsen. Men hur ser strategin bakom looken ut? Vi vet!

”Besökte idag #Internetdagarna. Tack @internetstiftelsen för viktig statistik i arbetet kring barns och ungas liv på nätet. Bland annat att 1 av 3 unga på gymnasiet har utsatts för näthat. #nejtillnäthat.”

Så inledde prinsessan Sofia ett Instagraminlägg under måndagen. Samma dag hade hon besökt Waterfront i Stockholm för att delta i en konferens om just internet, en konferens kallad Internetdagarna. Internetdagarna är Sveriges viktigaste kunskapsnav för alla som älskar internet. Konferensen arrangeras av Internetstiftelsen och äger rum 25–26 november i Stockholm.

Internetdagarna är en konferens där människor under två dagar möts för att få nya och fördjupade kunskaper om internet och digitaliseringens påverkan på samhället.

Sofia var en av talarna under dagen. Engagerat berättade hon om sin och Carl Philips rapport om näthat.

Sofia

Prinsessan Sofia i byxor från Valerie och väska från Wera.

Det bar Sofia på Internetdagarna

På Internetdagarna visade prinsessan Sofia upp en nygammal outfit. Byxorna och väskan var nya medan kappan och tröjan hade några månader på nacken.

Svensk Damtidning kan avslöja att Sofias byxor kommer från Valerie.

Byxor från Valerie

Byxa från Valerie. Läs mer och köp här.

Väskan är från Åhléns märke Wera. Sofias rutiga kappa är från 2nd Day. Toppen, cremefärgad och stickad, är av okänt märke.

Den här outfiten är ett väldigt bra exempel på Sofias nya stilstrategi, skapad av hennes nya stylist Lotta Carlsen.

Men, hur ser du strategin ut? Den är tydlig och ligger mitt emellan kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines stilar. Sofia blandar internationella modehus med svenska märken. Hon mixar budget med lyx.

Medan Victoria nästan uteslutande bär svensk design och Madeleine internationell hamnar Sofia där i mitten. Likadant är det med själva looken. Victoria kör en ganska trendig kunglig look medan Madeleines är mer klassisk. Sofia då? Ja, hon mixar friskt.

Och när det kommer till färg? Victoria gillar starka kulörer, Madeleine trivs bäst i ljusa: vitt, beige, pudertoner… Och Sofia – ja, hon kör med både och!

Gillar du Sofias look på Internetdagarna? Nedan klickar du hem en liknande! Älskar du den rutiga kappan? Kolla in denna på som just nu är på rea! (reklamlänk från Apprl)

Rutig kappa från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Mjuk stickad tröja från Lexington. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Byxor med knyt i midjan från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Tote bag från Lexington

Väska i mjukt skinn från Lexington. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT