Se fina varianten på Sofias 76 000 kronors-klänning

Sofia

En lyxklänning, för en betydligt billigare slant. Du måste bara kolla in denna vackra blåsa!

Ni minns väl Nobel 2015? Då prinsessan Sofia varit prinsessa i ett halvår. Då, under den här perioden, fick hon ofta stylinghjälp av talangfulla Camilla Åstrand, som under den här perioden jobbade med PR hos Gant.

Smakar det så kostar det, brukar det ju heta. Och ja, kostar, eller kostade, det gjorde den Nobelklänning som prinsessan Sofia valde att bära under Nobelfestligheterna 2015, då hon var gravid med lilla prins Alexander i magen.

Sofia

Prinsessan Sofia i Blå hallen 2015.

Sofias vackra klänning, djupt och mörkt midnattsblå, var signerad Oscar de la Renta. En designer som då, 2015, länge hade varit kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines favorit. Under åren har de. prinsessorna, burit otaliga Oscar de la Renta-kreationer. Också nederländska Máxima är mer än förtjust i de la Rentas design.

Prislappen på Sofias vackra klänning var dock i saftigaste laget, enligt många. En riktigt klädchock blev det. Ett otipapt val, minst sagt. Ungefär 76 000 svenska kronor gick klänningen loss på.

Men vi förstår att plagget var i ropet! Modedesignern Oscar de la Renta hade nämligen gått bort året innan, 2014, 82 år gammal. Han var en av de absolut största modeskaparen och blev känd efter att han börjat klä stilikonen Jackie Kennedy. Därefter blev han bara större och större inom modevärlden.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofias vackra klänning kom från Oscar de la Renta.

Sofias nästan obeskrivligt vackra Oscar de la Renta-blåsa blev rejält omskriven – både i Sverige och utomlands. Givetvis möttes det dyra valet av en hel del kritik. Kritik som Sofia dock verkade ta åt sig av, sedan dess har hon nämligen valt klänningar och plagg med prislappar som inte är lika saftiga. Inte alls. Dessutom har hon, efter 2015, valt att, under Nobelfestligheterna, lyfta fram svenska modeskapare och inte internationella modehus.

Sofia har ju även bytt stylist, från stilsäkra Camilla (som avsa sig uppdraget som stylist till Sofia då hon började arbeta med Hannah Widell och Amanda Schulman på Perfect Day) till Lotta Carlsén.

Gillar du Sofias klänning? Nedan finns en liknande, från svenska By Malina (länk till butik). Den är just nu på superrea! Ska du på fest i vinter är den här klänningen perfekt. Styla den med ett par fina örhängen (länk till Åhléns) och bär en kort fuskpäls på väg till och från kalaset.

Klänning från By Malina

Klänning från By Malina. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Styla med:

Örhängen

Örhängen från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (länk till Åhléns)

Fuskpäls från H&M

Fuskpäls från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Foto: TT