Silvias blinkning till Madeleine – vid familjeträffen på slottet

Det blev en riktig familjeträff på Kungliga slottet i går. Nästan hela kungafamiljen var samlad – utom prinsessan Madeleine. Men drottningen hittade ett sätt att vara nära henne, ändå!

Vilken späckad dag det var för kungafamiljen, den ursprungliga (utan respektive), under onsdagen. Både kungen, drottningen, Victoria och Carl Philip befann sig på Kungliga slottet i Stockholm för olika möten och träffar.

Prins Carl Philip delade ut pris till stipendiaterna i teckningstävlingen Den tänkande handen i Prinsessan Sibyllas våning på Kungliga slottet.

Prins Carl Philip delade ut stipendier till unga tecknare, drottningen och kronprinsessparet fick information om läget i Libanon och kungen gav företräde för Nobelstiftelsen.

Drottningen, kronprinsessan och prins Daniel gav företräden för representanter från Utrikesdepartementet samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gällande läget i den libanesiska huvudstaden Beirut efter den stora explosionen i augusti.

Men, var det inte någon som saknades? Jo! Prinsessan Madeleine, förstås. Madeleine är ju fast i Florida, med Chris och barnen och kan inte resa till Sverige, på grund av pandemin.

Kungen och drottningen gav företräde för Nobelstiftelsens ordförande Carl-Henrik Heldin och direktör Lars Heikensten.

Trots detta, trots att hon befann sig hundratals mil ifrån familjen, så var hon ändå nära. Mamma Silvia hitta nämligen ett sätt att göra en liten blinkning till sin dotter under gårdagens många familjemöten. Hur? Genom sina kläder. Drottningen bar kostymbyxor i svart och en kort vadderad jacka i svart och vitt.

Jackan kommer från Love Moschino och Silvia bär den flitigt. Kanske på grund av att historien bakom jackan är en smula speciell? Och rörande – inte minst! Vi såg den snygga jackan för första gången 2011, alltså närmare bestämt för nio år sedan. Men då satt den på en annan kunglighet: prinsessan Madeleine, drottningens egen dotter.

Madeleine i jackan 2011…

Om det var drottningens jacka redan då vet vi såklart inte säkert. Eller om Madeleine köpt den och sedan skänkt eller lånat den till mamma Silvia. Men nog är det roligt, och fint, att Madeleine och Silvia använder samma kläder? Det visar på deras speciella relation. Just detta drag kan nog många mammor (och döttrar!) känna igen: hur tonårsdottern botaniserar i mammas garderob – med eller utan tillåtelse.

Silvia i samma jacka 2019.

Ofta har det ju varit så att Victoria lånat kläder av drottningen, exempelvis på Nobelfestligheterna förra året, då kronprinsessan Victoria bar mamma Silvias gamla Nina Ricci-blåsa i rosa och grönt. Men att det varit åt andra hållet – som i fallet med jackan – att mamma lånat av dotter är inte så vanligt.

Det är förresten inte första gången Madeleine och Silvia haft på sig samma plagg. Kolla in den här roliga historien.

Den tunna dunjackan (i samma stil som den drottningen och Madeleine burit) är förstås helrätt i höst. Nedan tipsar vi om några eleganta köp.

Dunjacka från Busnel

Dunjacka från Busnel. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Dunjacka från Ahkka. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Dunjacka från Arket. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Dunjacka

Dunjacka från Ralph Lauren. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Dunjacka från Saki. Läs mer och köp här.  (länk till Awin.com)

Dunjacka från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Dunjacka från Part two

Dunjacka från Part Two. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Foto: TT