Silvias smarta utseendeförändring – kolla in skillnaden

Drottningen vet hur man förändrar sin look med enkla medel! Nu har hon hakat på en ny trend. Kolla in henne smarta utseendeknep. Ett knep som får henne att bli ännu vackrare!

Precis som många andra av oss låter drottning Silvia håret vila om sommaren. Under semestern på Öland och sommarslottet Solliden kör hon minimalt med styling och fixar enkom de kungliga lockarna om det är något alldeles, alldeles extra som ska hända. De flesta dagarna bär hon håret helt ostylat, och de kungliga lockarna får dansa fritt runt det vackra ansiktet.

Silvia

Drottning Silvia på Solliden, 2020. Här delar hon ut pris till bästa ”Idéträdgårdar””2020 på temat ”Balkong: Tema Hemester” vid Gustav V krocketplan i Sollidens slottspark.

Men för att ändå hålla håret på plats så har drottningen ett särskilt hårknep hon brukar ta till. Ett knep vi fick se prov på i helgen, då det för sjätte året i rad anordnades en idéträdgårdstävling på Gustaf V:s krocketplan i Sollidens slottspark. Årets utställning visade upp balkonger på temat hemester. Åtta bidrag deltog i årets tävling. Men, vad är det då för drottningknep vi talar om? Jo! Ett diadem. Med hjälp av ett sådant kan håret vara ofönat men ändå se snyggt och sofistikerat ut. Så fint – och stilsäkert. Dessutom försvinner håret från ansiktet.

Just diadem är riktigt trendigt hösten 2020. Diademtrenden, som startade för några år sedan, håller i sig. Det har även Silvias stilfulla svärdotter, prinsessan Sofia, visat prov på. På Riksmötets öppnande hösten 2018 bar hon ett diadem i sammet på sin nätta hjässa.

Sofia

Prinsessan Sofia vid riksmötets öppnande 2020.

Och vet ni! Ett fint diadem kan faktiskt lyfta en hel outfit! Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har valt ut de snyggaste som finns i butik just nu. Exakt varifrån drottningens diadem kommer vet vi tyvärr inte. Men nedan finner du några liknande (diadem i andra färger än svart hittar du här!). (länk till Apprl)

Diadem

Diadem från Åhléns. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Diadem med knut

Diadem med knut från Complement. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Flätat diadem

Flätat svart diadem från Complement. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Diadem i sammet

Diadem med knut i sammet. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Enkelt diadem från Lyko. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Diadem i alla färger finner du här! (länk till Adtraction)

Foto: TT