Smarta strategin bakom Sofias klädval i DN

Prinsessan Sofia

I det stora reportaget i Dagens Nyheter väljer prinsessan Sofia skandinaviskt design – och återbruk. Ett smart och noga uttänkt val!

– Det har ju under väldigt kort tid kommit väldigt många barn, så syftet med att våra barn ska vara en del av det kungliga huset har lite vattnats ur. Det känns som en naturlig process för oss. Vi har ju haft dialogen i familjen under en längre tid.

Orden är prinsessan Sofias, uttalade i den stora intervju med prinsparet i Dagens Nyheter som publicerades häromveckan.

I intervjun talade man en hel del om prinsparets liv, ett liv som förändrats drastiskt de senaste veckorna – efter kungens historiska besked. Man kan, i mångt och mycket, tala om ett nytt liv.

– Direkt kanske inte våra roller ändras jättemycket. Men långsiktigt, i och med att man kommer att fokusera på statschefen och blivande statschefen med familj, så kommer det bli lite friare även för oss, slår Sofia fast i intervjun.

Men, intervjun i Dagens Nyheter kretsar inte bara kring kungafamiljen. Det stora fokuset ligger på arbetet som Carl Philip och Sofias gör mot näthat. De brinner för frågan, det märks. Prinsessan Sofia har egen erfarenhet av näthat. Hon blev hårt ansatt då hon och prinsen blev ett par för ungefär tio år sedan.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, säger hon i intervjun med DN.

Reportaget i Dagens Nyheter, om prinsparet, är stort och matigt. Karin Eriksson står för texten. Prisbelönta Paul Hansen har tagit bilderna. Fotona är fantastiska, tagna i ett höstvackert Stockholm. Prinsen och Sofia har vardagliga kläder. Givetvis är strategin bakom dem noga uttänkt och planerad.

Det bar Sofia i intervjun med Dagens Nyheter

Det är tydligt att prins Carl Philip och prinsessan Sofia inte på något sätt vill att kläderna ska stjäla fokus från de viktiga ämnena som avhandlas i intervjun. Därför bär Sofia kläder vi tidigare sett. Hon satsar på återbruk. Hon bär en kappa från danska 2nd Day (reklamlänk från Apprl), en rutig. Under har hon på sig en mjuk kashmirtröja. (reklamlänk från Apprl)

På några andra bilder bär hon en teddykappa från svenska Stand. (reklamlänk från Apprl) Dansk och svensk design alltså. Smart. Och så den hållbara aspekten på det, att återanvända.

Plaggen är i en prisklass som är någonstans mittemellan, inte billigt inte superdyrt. Också det är förstås ett ytterst medvetet val.

Reportaget i DN är raka motsatsen till prinsessan Madeleines glossiga Mama-intervju tidigare i år. En intervju där kläderna i mångt och mycket stod i fokus. Som sig bör, i ett sådant typ av reportage.

Gillar du Sofias look i reportaget. Här hittar du en liknande rutig kappa. (reklamlänk från Apprl)Vill du ha en kortare modell? Kolla in denna! (reklamlänk från Apprl)

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: