Sofia bär kappa från Whyred

Prinsessan Sofia väljer en beige kappa från svenska Whyred. Just den beigefärgade kappan är helrätt i höst. Vi har valt ut några favoriter!

Prinsessan Sofia har på kort tid investerat i flera snygga och varma ytterplagg. Bland annat en rutig kappa från 2nd Day och en varm teddyjacka från Stand. När hon under tisdagsmorgonen gästade Nyhetsmorgon, för att tala om sin (och Prinsparets stiftelses) näthatsrapport som släpps senare under dagen, bar hon ytterligare en ny kappa. Av svensk design. The Royals and I samt HeavenLM på Twitter  uppmärksammade snabbt att kappan kommer från Whyred. (reklamlänk från Awin.com)

Historien bakom Whyred

Whyred (reklamlänk från Apprl) beskrivs ett ”klädmärke med passion för nonchalant elegans” och har, sedan 1999, designat garderobsfavoriter genom att föra samman konst, musik och skrädderi till en och samma värld.

”Grundaren och den kreativa ledaren Roland Hjort har alltid haft ett inifrån- och ut-perspektiv på designprocessen, som startar med att han skapar sådant han själv skulle vilja bära innan han tänker på konsumenterna. Ett exempel från Whyred är den ikoniska parkasen, som är en självklar del av varje kollektion. Den avspeglar varumärkets designfilosofi av klassiskt, men aldrig självklart mode”, skriver en återförsäljare av märket.

Kappa från Whyred

Kappa från Whyred. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Snyggaste kapporna i butik just nu

Intervjun i Nyhetsmorgon är gjord av Jesper Börjesson och gjordes på vid Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm. Prinsessan Sofia bär, förutom kappan från Whyred, också ett par svarta byxor, en grå polotröja och en stor silverring.

Just den beigefärgade kappan är helrätt i höst. Så elegant. Tidlös men ändå trendig. I butik finns ett flertal snygga varianter. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon listar sina favoriter nedan.

Kappa från Busnel

Kappa från Busnel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kappa från Gant

Kappa från Gant. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kappa från Filippa K

Kappa från Filippa K. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kappa från Lexington

Kappa från Lexington. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Här kan du se intervjun!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: