Sofia besöker Project Playground i Hallonbergen

Prinsessan Sofia

Inget höstlov för Sofia! Medan Victoria och Daniel vilade upp sig jobbade prinsessan på. Även i helgen. Svensk Damtidning vet vad hon gjorde!

Häromveckan presenterade prinsessan Sofia och prins Carl Philip den stora rapport om näthat som man gjort tillsammans med sin siftelse, Prinsparets stiftelse. I samband med presentationen har prinsparet dessutom gjort mängder av intervjuer och liknande.

Man har synts i Dagens Nyheter, Nyhetsmorgon i TV4 och Morgonstudion i SVT. Bland annat. Schemat har varit minst sagt späckad.

Och vid sidan av det arbetet har även Sofia gjort annat. Som bekant har prinsessan Sofia fortsatt att arbeta för Project Playground, den välgörenhetsorganisation som hon startade för snart 10 år sedan, 2010. Hon är inte alls lika aktiv sedan hon blev prinsessa, men ofta hälsar hon på då PPG har olika programpunkter och event.

Sofia på besök i Hallonbergen

Och i helgen var det dags igen! På Allhelgonaafton, alltså fredag, begav sig prinsessan Sofia till Hallonbergen för att delta vid ett ”Fredagsmys” som PPG anordnade men anledning av höstlovet vecka 44.

”Det är alltid roligt när Project Playgrounds medgrundare, Prinsessan Sofia, kommer förbi på fredagshäng!”, skrev Project Playground på Instagram under lördagen.

Även prinsessan Sofia lade ut händelsen på sitt och prins Carl Philips Instagramkonto.

”Bästa fredagshänget på @projplayground mötesplats i Hallonbergen! 🎃”

Sofia tycktes vara ensam på plats. Sönerna Alexander och Gabriel samt maken prins Carl Philip verkade befinna sig på annan plats.

Men, varför besökte då prinsessan Hallonbergen? För att stödja sin organisation såklart, Project Playground ligger fortfarande prinsessan oerhört nära om hjärtat. Verksamheten började som bekant i Sydafrika men togs vidare till Sverige för ett par år sedan.

”I samband med den flyktingvåg som kom till Sverige 2015 väcktes tanken om att kunna återanvända delar av den kunskap och erfarenhet Project Playground byggt upp genom sitt arbete i Sydafrika, till Sverige. Organisationen mobiliserade under 2016 en rörlig verksamhet för att aktivera och engagera barn och unga i målgruppen ensamkommande och nyanlända då utanförskapet och utsattheten hade starka likheter med organisationens målgrupper i Sydafrika.

Under 2017 fick Project Playground i Sverige tillgång till en egen lokal i Hallonbergen. Verksamheten har hela Storstockholm som upptagningsområde”, berättar PPG på sin sajt.

Prinsessan Sofia i grön stickad tröja

Under fredagens mys var prinsessan Sofia bekvämt klädd i en mysig grön stickad tröja, tighta svarta byxor och skinnboots. En liknande outfit finner du nedan!

Grön tröja från Other Stories

Grön tröja från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Byxor från Filippa K

Byxor från Filippa K. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Boots från Celine

Skor från Celine. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Foto: TT