Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Victoria modehyllas för sina klänningar

31 okt, 2019, 11:00 
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia fortsätter att hyllas av internationell press. Nu vill utländska tidningar åter slå ett slag för sessornas snygga modeval.
Annons
Victoria i röd blus
Prinsessan Sofia på Louise Gottliebs bröllop 2018.

Ända sedan kronprinsessans stylist, Tina Törnqvist, kom in i Victorias liv för omkring tio år sedan har sessans stil gått från klarhet till klarhet. I dag är Victoria en av Europas bäst klädda kungligheter. Och hennes syn på mode har förändrats en hel del. Det har hon själv vittnat om.

– Kläder är naturligtvis viktigt för mig. Men det är först på senare tid som jag har insett vad de egentligen betyder, har Victoria själv slagit fast.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Intresset har dock inte funnits där från start. I sena tonåren, och kanske så länge som till 30-årsdagen, var stil och kläder inget som kronprinsessan tänkte särskilt mycket kring – eller la ner tid på.

– Tyvärr har jag inget naturligt klädintresse. Det skulle underlätta. Själv tycker jag att det är för mycket fokus på kläder, min syster försöker hjälpa mig, men kläder är inget jag prioriterar, sa kronprinsessan Victoria till tidningen Amelia 2003.

Annons

Sofias stil har förändrats

Men visst har hennes syn på detta förändrats. Victoria har, i och med att Tina gjorde intåg vid hovet och i kronprinsessans kungliga garderob, förstått vikten av att klä sig. Hon vet vad kläder betyder, vad de signalerar och hur hon ska använda dem för att antingen dra fokus till frågor och ämnen som är viktiga för henne.

På senare tid har prinsessan Sofia inspirerats en hel del av Victoria. Också hon har hittat sin alldeles egna, unika, look. De senaste veckorna har Sofia verkat mer och mer avslappnad i sin stil. Och hon har klätt sig bättre än på länge. Det märks att hon är bekväm. Hela hon utstrålar styrka.

Hello Magazine skriver om Sofia och Victoria

Och visst har internationella medier koll på hur Sveriges kungligheter klär sig. I en helt ny artikel i Hello Magazine lyfter man särskilt fram Victoria och Sofia. Och man lyfter fram dem på grund av ett vågat val. Eller ja, vågat och vågat… Egentligen är det inte särskilt djärvt. Men i kungliga sammanhang är detta modeval i alla fall en smula ovanligt. Vad vi talar om? Jo, man hyllar Victorias och Sofias val av att bära slitsade klänningar och kjolar.

Annons

Plaggen man lyfter fram är den blågrå Jenny Packham-klänning som Victoria bar dagen innan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill gifte sig 2013. Man lyfter även prinsessan Sofias vackra Ida Lanto-klänning i gult som hon bar då Louise Gottlieb, prinsessan Madeleines bästa vän, gifte sig sommaren 2018.

Ett annat plagg Hello Magazine fokuserar på i artikeln är den svarta kjol som Victoria bar i januari 2018, och matchade med en röd blus från Stylein, då prins William och hans Catherine, Kate, var på besök i Sverige och Stockholm.

Victoria
Kronprinsessan 12 juni 2013, i klänning från Jenny Packham.
Sofia
Prinsessan Sofia på Louise Gottliebs bröllop 2018.

Foto: TT

Annons