Sofias fina hårknep – inspireras av drottningen

Sofias fina hårknep – inspireras av drottningen

Prinsessan Sofia gör som svärmor drottningen! Vad? Väljer att hålla håret på plats genom ett diadem. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon vet var du klickar hem ditt eget!

Tidigare i vintras berättade Svensk Damtidning om drottning Silvias nya smarta hårtips. Hon väljer att hålla det kungliga svallet på plats med hjälp av ett diadem. Läs mer om den saken här. 

Redan i höstas visade prinsessan Sofia att också hon gillar diadem. Men hon är mer förtjust i den lite bredare typen. Vi såg Sofia i ett svart diadem vid Riksmötets öppnande i september, och sedan i november då det var dags för inkommande statsbesök från Italien. Båda gångerna valde Sofia ett diadem från Eivy Flodin. 

Prinsessan Sofias gula diadem

Nu i veckan fick vi se prinsessan Sofia i ytterligare ett diadem, ett gult. I samband med att prinsparet släppte nyheten om att de kommer att ge ut en bok la man ut en bild på Instagram där prinsessan Sofia poserar i ett brett diadem med en liten knut. Så snyggt mot hennes mörka hårsvall!

Prinsessan Sofias diadem

Inspireras av prinsessan Sofias gula look

Sofia är helrätt ute när hon väljer gult! ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson har nämligen utsett den gula kulören till årets trendfärg våren 2019.

”Vi ser alla möjliga gula toner – citron, smör och curry – regera på både Stockholms och Köpenhamns modevecka, och så även på de internationella modeveckorna. Den gula färgen är en otroligt varm och stark färg som verkligen gör comeback i modehusens kollektioner – och förhoppningsvis även i våra garderoben”, skriver hon. 

Sugen på att kopiera prinsessans look? Svensk Damtidning moderedaktör Johanna Lejon vet hur!

Gult diadem

Gult diadem från Glitter. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Gult diadem från Lindex. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Gul stickad tröja

Gul tröja från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Gul tröja från Arket

Gul tröja i ull från Arket. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Läs mer:

Drottningens nya smarta hårknep – se bilden

Prinsessan Sofias klipp – kolla in hennes nya frisyr

Prins Daniel bär vinterns smartaste skor – klicka hem dina egna

Foto: TT/Prinsparets Instagram