Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias fina kärlekshyllning till Carl Philip

12 jun, 2020, 12:00 
AvJohanna Lejon
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia väljer att kärlekshylla sin make på nya bilderna. Hur? Via sina kläder!
Annons

Torsdagen den 11 juni deltog prinsessan Sofia vid Sophiahemmet högskolas digitala examination, för att uppmärksamma och gratulera de nyexaminerade studenterna.

I vanliga fall äger Sophiahemmet högskolas examenshögtid rum i Blå hallen i Stockholms stadshus. Med anledning av covid-19-pandemin genomfördes i år examenshögtiden digitalt.

I sitt tal sa prinsessan bland annat:

”Att få se sjukvården inifrån på det här sättet, att själv möta patienter, och att se trygga, välutbildade sjuksköterskor ‘in action’; det är sällan som jag har varit så imponerad. Det har varit en helt enastående erfarenhet, som jag inte är klar med. Till hösten väntar nya utmaningar där vi alla behövs.”

Victoria i Ida Sjöstedt

Under examinationen bar prinsessan Sofia en vacker sommarklänning med sobert blommönster. Och klänningen har faktiskt ett lite extra speciellt budskap. Ett kärleksbudskap.

Klänningen kommer nämligen från Ida Sjöstedt (reklamlänk), den kvinna som skapade prinsessan Sofias brudklänning, vid bröllopet med prins Carl Philip den 13 juni 2014. Modellen heter Shirley.

Shirley dress

Klänning från Ida Sjöstedt. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Foto: Kungliga Hovstaterna

Annons