Sofias ovanliga modeval på kärleksfesten – därifrån är klänningen

Prinsessan Sofia Capri

Vilket bröllop det blev! I helgen fick Sofias väninna äntligen sin älskade Gunnar, vid en ceremoni på Capri. Prinsessan Sofia var givetvis på plats! Vi vet vad hon hade på sig.

Wow, vilken underbar kärleksfest! I helgen som gick var prinsessan Sofia och prins Carl Philip hedersgäster då Sofias väninna Carolina Pihl gifte sig med sin Gunnar Eliassen. Carolina och Gunnar hade flugit ner mängder av gäster till den italienska semesterön Capri, där hon och sambon äntligen skulle knyta äktenskapets band. Festen pågick ända in på småtimmarna och de nyfikna kunde följa partyt via sociala medier.

Prinsessan Sofia har känt Carolina i flera år, väninnorna lärde känna varandra i New York och står varandra oerhört nära. När prins Gabriel skulle få sina gudföräldrar var Carolina Pihl ett självskrivet namn. Och nu då, när Carolina skulle gifte sig, då var det en självklarhet för Carolina att Sofia skulle vara en av tärnorna.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia med sina tre prinsar. Klänningen kommer från Asos.

Det bar Sofia på bröllopet på Capri

Prinsessan Sofia var, under bröllopet, klädd i svart –liksom resten av tärnorna. En ovanlig dresscode på bröllop, men otroligt snyggt och effektfullt med det svarta mot det vita. Prinsessan Sofia såg nästan ut som en filmstjärna vid prins Carl Philips sida, klädd i en fodralklänning med öppen rygg. Vilken underbart dramatisk look. Prinsessans småprinsar, Gabriel och Alexander, var också med under den flådiga vigselceremonien. De var helt klädda i vitt. Också det mycket effektfullt.

Så, varifrån kom då prinsessan Sofias snygga svarta klänning? Jo, den vackra blåsan är inte av italiensk design, som många gissat. Den kommer från klädkedjan Asos (reklamlänk från Apprl). En uppgift som bloggen The Royals and I var först med att rapportera. Och ja, den är ett riktigt budgetval! Klänningen går under namnet Tall extreme puff open back midi dress och finns i de flesta storlekar. Exakt vad den kostar ser du här. (reklamlänk från Apprl)

Klänning från Asos

Klänning från Asos. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Dagen innan bar prinsessan Sofia en vacker blå klänning. Den kommer från den spanska klädkedjan Zara.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia i blå långklänning från Zara.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: