Sofias rörande hyllning till svärmor Silvia

Silvia och Sofia

Prinsessan Sofia hyllar svärmor drottningen via sina kläder! Se bilderna och kolla hur.

Vilken härlig familjedag! I dag, onsdag den 20 november, var det dags för kungligt jobb igen. På Kungliga slottet i Stockholm. På agendan stod närvaro vid rundabordsmöte om AI och barns trygghet på nätet och på plats fanns kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel och prinsessan Sofia.

Som bekant brinner hela kungafamiljen för dessa viktiga ämnen. Kronprinsessparet arbetar hela tiden för att hjälpa utsatta barn, genom sin stiftelse och Generation Pep. Och nu senast genom sitt bidrag till Fryshuset i Malmö. Fryshusets förhoppning är, som beaknt, att kunna motivera unga till förändring samt slussa vidare till Fryshusets verksamheter och till andra samhällsaktörer.

Prinsessan Sofia

Sofia i kavaj från L.K. Bennett.

– Med det här anslaget kommer Fryshuset i Malmö att snabbt nå många fler unga i destruktiva miljöer. Vi har redan relationer till dessa unga, och nu kan vi också ge dem konkret vägledning från avsaknad av hopp till ett liv av möjligheter, säger Fryshusets VD Johan Oljeqvist i ett pressmeddelande.

Även kungaparet arbetar för utsatta barn, primärt genom Childhood, och prinsessan Sofia har på senare år specialiserat sig på hur barn och unga har det på nätet. Vilket klimat som råder där. Häromveckan presenterade hon, och prins Carl Philip, en rapport om näthat.

Därifrån kommer Sofias gula jacka

Men, kungafamiljens viktiga arbete till trots! Låt oss vara ytliga ett tag och fokusera på kungligheternas kläder. Svensk Damtidning kan avslöja att prinsessan Sofia satsade på en ny gul jacka från L.K. Bennett (en liknande finner du här!). (reklamlänk från Awin.com) Silvia valde rött och kronprinsessan bar en grön kostym från Tiger of Sweden. (reklamlänk från Apprl)

Gillar du förresten modellen på Sofias jacka men inte färgen? Kolla in denna! (reklamlänk från Apprl)

Kronprinsessan Victoria

Victoria på plats på Kungliga slottet. Hennes kostym kommer från Tiger of Sweden. (reklamlänk från Apprl)

Att Sofia valde gult är ovanligt. Nästan inga kungligheter väljer gult… förutom drottning Silvia! I alla år har gult varit en av hennes absoluta favoritfärger. Så nog vågar vi påstå att Sofias val av plagg och färg är en slags hyllning till sin svärmor, som hon ju i mångt och mycket faktiskt är en kopia av.

Nedan ser ni ett urval av alla de gula kreationer drottningen haft på sig genom åren…

Drottningen gästar Moskva 1978.

Nobelfest 1976.

Solliden 1980.

Solliden 1980.

På besök i Finland 1983.

Med Lisbeth Palme och Islands Vigdis Finnbogadottir på bokmässan i Göteborg 1983

Kungens födelsedag 1984.

Nobel 1985.

Med Carl Philip 1985.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia Uppsala 700-års jubileum, maj 1986.

I fjällen 1987.

Drottning Silvia, Solliden, Öland 1989

Silvia på Öland 1993.

Drottningen i gult 1997.

Silvia 1998.

Drottningen i prickigt 1998.

Foto: TT