Sofias smarta drag – därför bar hon omskrivna plagget

Prinsessan Sofia

Den rutiga kappan är så rätt i höst. En person som hakat på trenden är vår svenska prinsessa, Sofia.

Under gårdagen, onsdagen den 2 oktober, besökte prins Carl Philip och prinsessan Sofia ett seminarium om dyslexi och Stockholm universitets center för forskning om hjärnans funktion och struktur. Under seminariet föreläste flera talare om dyslexi och dess kopplingar till hjärnan. Huvudtalare var Usha Goswami från universitetet i Cambridge som föreläste om läsutveckling och dyslexi. Efter seminariet fick prinsparet en rundvandring på Stockholm University Brain Imaging Centre som används för forskning om hjärnans struktur och funktion.

Sofia

Prinsessan Sofia i rutig kappa från 2nd Day. Credit: The Royals and I.

Det bar Sofia under seminariet om dyslexi

Prinsessan Sofia visade upp både nya och gamla plagg under dyslexidagen. Kappan, av dansk design från 2nd Day (reklamlänk från Apprl) (credit: The Royals and I), är värmande och snygg. Just den här typen av kappa, rutig, är bara så rätt i höst.

Sofia matchade kappan med en ny väska från Don och Donna. Hon bar även ett par svarta stilrena mockapumps från Stinaa J. Senare tog hon av sig kappan och visade upp en svart mjuk polotröja samt en isblå kjol från Hugo Boss. Den här kjolen, underbart snygg och i en tight pennmodell, har blivit rejält omskriven. Anledningen? Den är otroligt kunglig.

Sofia med svart väska

Prinsessan Sofia med ny svart väska – från Don Donna. Credit: The Royals and I.

Kronprinsessan Mary av Danmark och drottning Letizia av Spanien har likadana. Triss i isblå kjol med andra ord! Prinsessan Sofia bar den dock först av alla och är därmed en kunglig trendsättare av rang.

Vi såg kjolen på Sofia första gången för ett år sedan, i november 2018. Att hon återanvänder kläder på detta hållbara sätt är inte unikt. Tvärtom. Prinsessan Sofia är duktig på att återanvända plagg och gör det ofta. Att hon bär denna kjol just nu kanske är ett smart drag. Många har spekulerat i om Sofias frånvaro den senaste tiden kan bero på en eventuell graviditet men med denna kroppsnära kjol satte hon definitivt stopp för dessa rykten.

Sofia

Prinsessan Sofia i svart polotröja och isblå kjol från Hugo Boss. Credit: The Royals and I.

Sugen på att kopiera Sofias stil? Några liknande kappor hittar du nedan!

Kappa från La Redoute

Kappa från La Redoute. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kappa från Ichi

Kappa från Ichi. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kappa från La Redoute

Kappa från La Redoute. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: