Artikeln innehåller reklamlänkar

Solskydd med högt spf – för både ansikte och kropp

27 apr, 2020, 11:04 
Skydda dig ordentligt mot solen i vår och sommar. Här tipsar vi om 23 riktigt bra produkter för både ansikte och kropp med hög spf!
Annons

Har du känslig hy eller bara letar efter ett riktigt bra skydd mot solen? Då är produkter med hög solskyddsfaktor ett måste. Framför allt på våren är solens strålar extra starka och då behöver vår vinterkänsliga hud extra bra skydd.

Bra solprodukter med hög solskyddsfaktor

Med rätt produkter kan du skydda ditt ansikte i din dagliga hudvårdsrutin. Men det är lätt att glömma händer, nacke och fötter när vi går ute i trädgården på våren eller tar en promenad i den efterlängtade varma solen. Därför är det viktigt att tänka på hela kroppen, även när du har kläder på dig. Här är 23 bra produkter för hela kroppen, med hög solskyddsfaktor:

Bra solskydd för ansiktet

Det finns många bra solskydd för ansiktet i dag, som är lätta, ger en matt finish och andra goda egenskaper för huden. Här är några favoriter:

1. En lätt kräm för ansiktet som doftar gott. Med thiamidol som förebygger och reducerar befintliga pigmentfläckar. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons

2. ACOs Sun face fluid lämnar din hud matt och innehåller zink PCA som motverkar uppkomsten av finnar. Här kan du köpa den. (länk till butik)

3. Paula’s Choice har tagit fram en kräm med spf 50 som passar dig med eksem, rosacea eller åldrad hy. Här kan du köpa den. (länk till butik)

4. Ett bra skydd för dig som gör kemisk peeling eller andra behandlingar hemma. Babor har tagit fram denna vårdande kräm med spf 50. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons

5. En härlig mousse från EVY Technology som förstärker hudens skyddsbarriär. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Nuxe spf50

6. En  lätt och vattenavvisande kräm som är perfekt för dig som gillar att arbeta i trädgården eller badar mycket. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Clarins spf50

7. Clarins ansiktskräm med spf 50 som doftar underbart på din hy. Sjunker snabbt in i huden och lämnar den matt. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons

Solskydd för ansiktet med bronzing-effekt

Diro spf50

8. En ansiktskräm som inte bara skyddar utan även jämnar ut hudtonen. Från Dior med spf 50. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Filorga spf50

9. Vattenresistent och med härligt doft, Filorga UV-bronze som jämnar ut och ger huden en somrig lyster. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons

Solstick med spf 50

Om du vill förstärka ditt skydd på små ytor som läppar, näsa, panna och öron är ett solstick perfekt! Här är två riktigt bra:

MAkethemake spf50

10. En primer från Makethemake, som skyddar huden och skapar en perfekt bas för din foundation. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Vichy stick spf50

11. Vichys solstick ger ett bra skydd, med spf 50 och är fri från parabener och parfym. Här kan du köpa det. (länk till butik)

Annons

Bra solskydd för kroppen

Solskydd som ska användas över hela kroppen får gärna vara lätta till konsistensen och absorberas snabbt. Här är våra favoriter:

Eucerin gel spf50

12. En riktigt härlig gelbaserad kräm med högt solskydd, spf 50+, från Eucerin. Absorberas snabbt och är enkel att applicera. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Evy spf50

13. EVY tecnologys fasta mousse är enkel att fördela över hela kroppen och du slipper det värsta kladdet. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons
mesoestetic spf50

14. Ett starkt solskydd för hela kroppen som dessutom är pigmenterat och jämnar ut hudtonen. Här kan du köpa den. (länk till butik)

15. En bra, fuktgivande kräm för dig som vistas mycket utomhus, från Dermalogica. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Hawaiian tropic spf50

16. Hawaiian Tropics lotion har som sig bör en ljuvlig koksdoft. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons

Solskydd för barn

Det är inte alltid lätt att smörja sina små älskade. Men med rätt produkter kan det i alla fall bli lättare.

Mousse solskydd evy spf50 barn

17. Evys mousse är fantastiskt på barn, då den absorberas snabbt. Extra plus att barnen tycker det är kul när moussen växer i handen. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Alfons spf50

18. Ibland räcker det att barnen känner igen någon på flaskan för att det ska bli kul att smörja in kroppen. Som det här från Alfons Åberg med spf 50. Här kan du köpa det. (länk till butik)

Annons
Aco solstick spf50 barn

19. Ett bra solstick med högt skydd kan vara en riktig räddare i nöden med barn, speciellt på våren när de har mer kläder än på sommaren. Stryk snabbt över ansikte och händer och ut i solen! Här kan du köpa det. (länk till butik)

Bra solskydd för händerna

Vi missar ofta att smörja händerna, som utsätts för mycket sol. Det bästa alternativet är helt klart att använda en solkräm med spf 50 och stryka över händerna men vill du förstärka skyddet eller säkra upp för tillfällen du inte har solskydd nära finns det handkrämer med spf. Utbudet med högt solskydd är dåligt men det finns några riktigt bra med lägre skydd.

Annons
Handkräm med spf20 Neutrogena

20. Handkräm med spf 20 som dessutom förbättrar hudens egen kollagenproduktion. Här kan du köpa den. (länk till butik)

21. En mjukgörande handkräm gjord på rismjölk & körsbärsblomma med spf 15, från Rituals. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Vichy handkräm med spf

22. Handkräm från Vichy med spf 15 som motverkar pigmentfläckar samtidigt som den vårdar dina naglar. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons
Clinique handkräm med spf

23. Cliniques handkräm suddar ut mörka fläckar och skapar en jämnare hudton, samt ger ett lätt skydd mot solen med sina spf 15. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Annons
I annonssamarbete med Dermarome