Stephanie Bergström: ”Den här tröjan är mitt favoritplagg i vår”

Stephanie Bergstöm

För några veckor sedan släppte Soft Goat sin vår- och sommarkollektion för 2020. Inspirationen? Ja, den kommer från Marocko. Vi fick en pratstund med Soft Goats grundare och vd, Stephanie Bergström. Vilka är hennes favoriter ur kollektionen och hur stylar man sina kashmirplagg i vår och i sommar?

Berätta lite om den nya Soft Goat-kollektionen för våren och sommaren 2020!

– Nya kollektionen har hämtat inspiration från Marocko och då främst Marrakech där jag själv var på semester för 1,5 år sedan. Jag blev helt kär i staden och dess arkitektur och kultur. Många av vårens nya färger och styles är framtagna just med Marrakech arkitektur som inspirationskälla, berättar Stephanie Bergström för Svensk Damtidning.

Soft Goats Stephanie Bergström

Soft Goats grundare och vd, Stephanie Bergström.

Har ni några särskilda nyheter?

– Jag har försökt att jobba med en bred kollektion där vi exempelvis har kvar vintriga favoriter så som Boyfriend Turtle Neck samt även mössor och halsdukar men kanske i nya mer våriga färger –jag menar det är ju trots allt vinter i vårt land så långt som till april nästan varje år! Om några veckor lanserar vi dessutom för första gången en liten kollektion i uppblandat material, alltså inte 100 procent kashmir som vi alltid annars har i våra produkter. Denna gång blir det blandningen cashmere/silk som vi satsar på. Det här gör vi för att kunna erbjuda vissa plagg till ett bättre pris men även för att anpassa oss mer efter säsong. Att blanda upp kashmir med silke ger direkt en mycket somrigare och luftigare känsla!

Soft Goat

Soft Goats Boyfriend Turtle Neck.

Berätta mer om inspirationen till kollektionen, du nämnde Marocko?

– Det vilar något otroligt chict över Marocko med dess anrika kultur och tradition samtidigt som det känns modernt och spännande. Precis så vill jag att man ska se på Soft Goat – som en blandning av traditionella och moderna plagg med en spännande touch.

Vilket/vilka plagg ur kollektionen gillar du bäst?

– Detail Top är en favorit ur kollektionen. Jag tycker verkligen att alla som testar den är så fina i den! Den är perfekt att ha under en kavaj på jobbet eller på en middag med vännerna, dessutom kan man också styla den väldigt snyggt till ett par vita shorts om sommaren. Dock gillar jag personligen mer luftiga/stora plagg som jag kan gömma mig i så min absoluta favorit är Oversize V-neck, den är så snygg med en enkel t-shirt under, eller varför inte en skjorta? Men den är också ursnygg utan något under alls (förutom underkläder då) till ett par slitna jeans och ett par klackar!

Soft Goat

Soft Goats Detail Top (denna har prinsessan Sofia i sin kungliga garderob!).

Hur stylar man vår-och sommarkollektionen bäst – enligt dig?

– Jag tycker alltid att man är som snyggast om man klär sig i plagg man känner sig bekväm i och inte går så mycket efter vad modet säger. Men säkra kort att styla kashmir med är, enligt mig, dessa tre plagg:

1. Ett par perfekt slitna mellanblå jeans.

2. Ett par croppade skinnbyxor.

3. Vita jeansshorts till sommaren.

Stephanie Bergström Soft Goat

Vad händer annars för Soft Goat i vår och sommar?

– Nu i kväll (onsdag den 18 mars 2020, reds. anm.) har vi premiär för vår första live video shopping (vilket känns passande i dessa tider…) tillsammans med Ebba von Sydow och Emilia de Poret. Det kommer att bjudas på stylingtips, fina erbjudanden och man kommer att kunna chatta live med oss på Soft Goat och med Säker stils Ebba och Emilia! Det ska bli kul att testa denna typ av e-handels shopping och vi är ett av de första bolagen i Sverige att hoppa på denna trend, i Asien och framför allt Kina är detta jättestort!, berättar Stephanie och fortsätter:

– Längre fram i vår/sommar lanserar vi även en lite resortkollektion med marint tema, det ska bli kul att se hur våra kunder tar emot det! Vi kommer också att fortsätta jobba med viktiga frågor inom hållbarhet. Längre fram i vår släpper vi vår andra hållbarhetsrapport. Och apropå hållbarhet, visste ni att vi erbjuder care and repair (reklamlänk från Apprl) av våra kunders gamla plagg via vår hemsida? Detta gör vi för att förlänga alla plaggs livslängd och på då sätt bidra till mer ”slow fashion”. Att reparera sin tröja hos oss är helt gratis! Det spelar ingen roll hur gammal den är!

Foto: Soft Goat