Stephanie Bergström: Så stylar jag mina kashmirplagg i höst

Stephanie Bergström

Soft Goats Stephanie Bergström listar säsongens snyggaste kashmirplagg. Och berättar hur man ska styla dem för bästa effekt!

Stephanie Bergström är vd och även chefdesigner för Sveriges kanske mest hyllade och älskade kashmirmärke: Soft Goat (reklamlänk från Apprl). Ett märke som även de kungliga kvinnorna, bland andra Sofia och Victoria, är förtjusta i. Nu berättar Stephanie om den senaste kollektionen, The NYC Issue (reklamlänk från Apprl), inspirationen bakom plaggen, hennes bästa kashmirtips och favoriterna från AW19-kollektionen.

Beskriv AW19-kollektionen med en mening!

Stickade favoriter i jordnära toner (reklamlänk från Apprl), inspirerade av arkitekturen i New York.

Varför heter kollektionen The NYC Issue?

– I modemagasinbranschen finns det något som heter The September Issue. Den utgåvan är alltid fylld med säsongens senaste modetrender så vi tyckte att det var lämpligt att ge kollektionen namnet The NYC Issue – eftersom vår inspiration var just NYC.

Soft Goat

Soft Goats Stephenie Bergström.

Så stylar du kashmirtröjan

Hur stylar du dina kashmirplagg i höst?

– Den mest perfekta kashmiroufiten, om du frågar mig, är ett par läderbyxor, en klassisk grå kashmirtröja (reklamlänk från Apprl) och stövlar. Den oufiten fungerar varje gång – överallt!

Varifrån kommer färgerna i kollektionen?

– Inspirationen kommer från den vackra arkitekturen i New York, först och främst från klassiska NYC-destinationer som Brooklyn Bridge, Williamsburg Bridge och andra platser med typiska NYC-färger.

Finns det någon modeikon från New York som du är extra förtjust i?

– För mig är Olivia Palermo den typiska New York Style-ikonen med sitt eleganta men ändå avslappnade utseende.

Vilka trender ser du annars i höst och i vinter?

Polotröjor i alla former och färger! (reklamlänk från Apprl) Det verkar som om vi aldrig kan ha tillräckligt många varianter av plagg med polo…

Så tar du hand om dina plagg i kashmir

Stephanie Bergström 2019

”Den mest perfekta kashmiroufiten, om du frågar mig, är ett par läderbyxor, en klassisk grå kashmirtröja och stövlar. Den oufiten fungerar varje gång – överallt!”

Vilket är ditt bästa kashmirtips?

– Mitt bästa tips är att verkligen ta hand om ditt kashmirplagg (reklamlänk från Apprl), om du tvättar det rätt (här finns ett bra tvättmedel) (reklamlänk från Apprl) och tar bort noppor med kashmirkam (klicka hem en sådan här!) (reklamlänk från Apprl) då och då så kommer tröjan att kunna leva i decennier!

Vilka  plagg  från kollektionen är dina favoriter?

Kort crewneck i färgen Cognac (reklamlänk från Apprl)

Boyfriend crewneck i färgen Dark Grey (reklamlänk från Apprl)

Oversize hoodie i färgen Dove Blue (reklamlänk från Apprl)

Overdimensionerad t-shirt i färgen Toast (reklamlänk från Apprl)

Foto: Soft Goat

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: