Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Stilfull och användbar! Klicka hem den stickade kavajen

17 mar, 2019, 07:00 
AvJohanna Lejon
Prinsessan Madeleine
Perfekt för kyliga sommarkvällar – och under vinterjackan under vintern! Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut vårens snyggaste varianter av den stickade kavajkoftan.
Annons

Prinsessan Madeleine har en i sin kungliga garderob – kronprinsessan Victorias kammarjungfru, och stylist, Tina Törnqvist likaså. Vad vi talar om? Den stickade kavajkoftan! Ett perfekt plagg nu under vårvintern, som ett komplement till den ibland lite stela kavajen, eller under våren och sommaren – över svala plagg som den blommiga klänningen. Med kavajkoftan tycks man alltid vara välklädd.

En riktig koftklassiker i sammanhanget är, förstås, den stickade från Busnel, ett av Sveriges mest klassiska märken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Tina Törnqvist
Tina Törnqvist i den stickade kavajkoftan.

Busnels vår- och sommarkollektion 2019

– Arbetet med Busnels kollektioner innebär att vi plockar inspiration från vårt breda arkiv, vi inspireras bland annat av våra retroklassiker och vidareutvecklar dess design med en modern touch, har Louise Falkenberg, Busnels ägare berättat.

Annons

Vår- och sommarkollektionen för 2019 finns ute nu.

– Busnel Spring/Summer 2019 har fått namnet Mistral och är inspirerad av Busnels franska arv.

Inspirationen kommer också från en samling blekta vykort som nyligen hittades i Busnels fabrik. Dessa vykort hade skickats dit av grundaren Madame Busnel under tidigt 1920-tal. Ett av vykorten har Busnel har valt att trycka som säsongens print vilket föreställer en karta över Bretagne.

Och, vilka är då märkets drömkund?

– Busnels drömkund tänker långsiktigt och lägger fokus på hållbarhet och kvalitet framför kvantitet och fast fashion, slår Louise Falkenberg fast.

Madeleine på Victoriadagen
Prinsessan Madeleine i rosa kavajkofta.

Klicka hem kavajkoftan

Just hållbarhet och kvalitet brukar känneteckna de modeval som kungafamiljen, och kretsen kring dem, gör. Kavajkoftan är ett sådant.

Annons

Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut säsongens snyggaste!

Annons

Kavajkoftan finns även i en ANNONS kortare, och en ANNONS längre, variant.

Läs mer:

Foto: TT

Annons