Kungligheternas 4 enkla stylingknep – så kopierar du dem

Foto: TT

En kunglig stil kan vara lyxig, exklusiv – och faktiskt enkel att uppnå även med en mindre plånbok. Här är 4 knep som du själv kan börja använda dig av redan idag!

Har du tänkt att kungligheternas looks alltid är extrem dyra och ouppnåeliga? Tänk om! Det finns faktiskt några saker du kan tänka på för att ge dina looks en mer kunglig touch – och du kan faktiskt göra det med plagg från kedjorna.

Inspireras av Victoria, Madeleine, Sofia och Mette-Marits bästa looks

Vi guidar dig till hur du kopierar några av kungligheternas snyggaste looks – och har samlat plaggen som fixar stilen.

1. Ton i ton

Gör det enkelt för dig genom att satsa på plagg som går i en och samma färg, i antingen olika eller samma nyanser. Det är nämligen ett säkert knep för att få din look att kännas mer lyxig och exklusiv.

Foto: TT/Christine Olsson

Kronprinsessan Victoria gjorde just detta och bar en kostym i ljusa toner när hon närvarade vid Nobel Prize Summit på Stockholms Universitet i april. Och det är inte första gången hon bär en stilsäker matchande kostym: här kan du läsa mer om Victorias smarta stilknep!

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Även prinsessan Sofia valde en vacker matchande look i turkosa toner när hon och prins Carl-Philip besökte Kulturhuset i september.

Plaggen som fixar looken:

Hos Wera på Åhléns hittar du just nu den här snygga kostymen i linne och bomull som du kan bära med en beige t-shirt eller linne under hela sommaren lång. Kavajen finns här (reklamlänk från Adtraction) och byxorna hittar du här (reklamlänk från Adtraction).

Den här stilsäkra turkosa kostymen från & Other Stories är lika snygg som den är som att bära de olika delarna med andra plagg – den perfekta färgklicken i garderoben! Kavajen finns här (reklamlänk från Adtraction) och byxorna finns här (reklamlänk från Adtraction).

2. 3D-detaljer ger stor effekt

Det är inte ovanligt att vi ser kungligheterna i plagg med utsmyckningar i form av 3D-blommor och liknande och vi förstår varför – det ger genast en lyxig och uppklädd känsla!

Foto: Christine Olsson/TT

Prinsessan Madeleine bar till exempel en vacker klänning med påsydda blommor till Nobelmiddagen 2019.

Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Kronprinsessan Victoria valde en pastellrosa dröm med 3D-effekter upptill när hon gästade Louise Gottliebs bröllop.

Plaggen som fixar looken:

Den här vackra skira klänningen med påsydda blommor kommer från Asos Edition och perfekt om du är bjuden på bröllop i sommar, du hittar den här (reklamlänk från Awin.com).

Inwear har även de en vacker ljusrosa klänning med 3D-blommor och trekvartslånga ärmar, den finns här (reklamlänk från Awin.com).

Hos H&M hittar du just nu den här svarta klänningen med påsydda detaljer från designern Simone Rochas kollektion – perfekt att bära över en svart slip-klänning med spaghettiband! Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

Den här knälånga klänningen kommer från svenska designern Ida Sjöstedt och finns här (reklamlänk från Awin.com).

3. Pasteller och tyll andas fest!

Materialet du väljer är A och O, oavsett om du vill förmedla en exklusiv, festlig eller elegant känsla.

Foto: E-Press/TT

Varför inte göra som Mette-Marit och välja en tyllblåsa i rosa eller någon annan vacker pastellfärg när det vankas festligare tillfällen?

Plaggen som fixar looken:

Den här rosa klänningen har paneler i tyll samt en vacker omlottskärning och korta puffärmar, som är trendiga just nu, i det skira materialet. Du hittar den här (reklamlänk från Awin.com).

Den här rosa klänningen med korta holkärmar har påsydda pärldetaljer upptill och dubbla lager tyll i kjolen. Den kommer från Moments New York och finns här (reklamlänk från Adtraction).

Den finns även i blått till ett riktigt bra reapris just nu här (reklamlänk från Adtraction).

4. Dyrt är inte alltid bäst

Visst bär kungligheterna ofta plagg från lyxiga märken som Acne eller designers som Lars Wallin, men det är faktiskt inte helt ovanligt att även de hittar favoriter till riktigt bra priser.

Foto: TT

Prinsessan Sofia har till exempel flera gånger setts med den här snygga väskan, som kommer från Åhléns eget märke Wera.

Väskan som fixar looken:

Väskan från Wera är gjord i läder, som åldras väl, och finns till ett bra pris här (reklamlänk från Adtraction).

Den finns även i svart här (reklamlänk från Adtraction).

Den här säsongen finns den även i en krokopräglad variant här (reklamlänk från Adtraction).

LÄS MER:

Prinsessan Madeleine dök upp oväntat – här hittar du hennes somriga blus

Inspireras av prinsessan Sofias sommarstil – här är plaggen som fixar looken

Kronprinsessan Marys lyxiga blus – här hittar du bästa budgetvarianterna

1:02

Efter reklamen: Här är drottning Silvias underbara pärlor!

(1:02)