Stylisten Malin Rudén om hur det var att styla Madeleine

Prinsessan Madeleine

Tidigare i höst kom Mamas stora nummer med prinsessan Madeleine på omslaget ut. I en ny intervju berättar nu stylisten om hur det var att klä prinsessan under plåtningen.

Magasinet Mama fick tidigare i år vad vi på Svensk Damtidnings skulle kalla ”årets intervju”. Öppet och varmt berättade prinsessan Madeleine för Mama om familjelivet i Florida, om hur det är att vara prinsessa men samtidigt också mamma till tre småttingar. Vi fick reda på detaljer om graviditeterna och förlossningarna. Den svenska prinsessan delade med sig av händelser och skeenden på ett sätt som aldrig tidigare skett. Intervjun är därmed HELT unik i sitt slag. Och den har citerats hundratals gånger – både i Sverige och utomlands.

Hon stylade prinsessan Madeleine

Också fotona till intervjun är unika. Tidigare har Madeleine gjort flotta plåtningar för bland annat svenska ELLE – men den här gången poserade hon tillsammans med de tre barnen: Leonore, Nicolas och Adrienne. Stylingen, Madeleine i glada färger och sköna plagg (inte sällan av svensk design), är också unik – och känns totalt klockren i sammanhanget. För stylingen står Malin Rudén, en erfaren stylist som stylat flera tunga Mama-intervjuer och plåtningar tidigare, bland annat med Annie Lööf, Ebba Busch Thor och Annika Strandhäll. Det märks att Malin är ett proffs ända ut i fingerspetsarna.

I samband med att Mama-numret med Madeleine kom ut i butik frågade Svensk Damtidning om Malin Rudén kunde uttala sig mer om stylingen. Det avböjde hon vänligt. Men för Mama har hon berättat en del.

Hon säger att hon blev glad när hon fick uppdraget, eftersom prinsessan Madeleine är speciell och något extra att få styla. Hon förde en dialog med kungahuset berättar hon, för att få reda på speciella önskemål eller liknande.

Mama med Madeleine på omslaget

”Årets intervju”. Madeleine på omslaget av Mama. Stylingen är gjord av Malin Rudén.

Färgerna prinsessan Madeleine helst klär sig i

– Min bild av prinsessan utgår ju mest av de bilder jag har sett på henne. Och utifrån det tycker jag att hon har en modern, fast romantisk stil. Det här var ledorden när jag lånade kläder till fotograferingen. Samtidigt är det viktigt att påpeka att detta är en intervju, där kläderna inte ska vara i första rummet, utan prinsessan själv, berättar Malin för Mama. 

Jobbet skulle kännas somrigt ljust och krispigt. Malin arbetade mycket med färger som beige, aprikos, rosa, oliv och ljusblått, kulörer som Madeleine, enligt hovet, gärna klär sig i.

Men, undrar Mama, fanns det något hon inte ville ta på sig?

– Prinsessan ville inte ha ett par väldigt dyra örhängen, då de inte kändes rätt i det här sammanhanget. Så vi tog en alternativ bild (som senare blev den som publicerades) med ett par andra örhängen.

För Mama berättar Malin vidare om att hon är extra förtjust i kläderna på omslagsbilden. Men hon gillar även porträttbilden med den prickiga klänningen. (reklamlänk från Apprl)

Och ja, nog är bilderna – och stylingen – riktigt lyckade.

Vill du veta mer om kläderna Madeleine bär i Mama-reportaget? Läs detta!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: