Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tidlösa modenyheter till basgarderoben – 16 fina köp

26 okt, 2021, 14:30 
AvCecilia Persson
tidlösa modenyheter 2021
Webbshopparna är just nu fyllda med stilsäkra plagg som inte bara stämmer överens med säsongens trender utan också förtjänar en plats i basgarderoben. Vi har listat de 16 bästa tidlösa köpen just nu!
Annons

Som bekant så räddar en stark basgarderob, med några väl utvalda basplagg, en från många frustrerande klädkriser på morgonen innan jobbet eller inför festkvällen. Genom att bygga upp en basgarderob kommer du alltid att ha något att bära vid alla tillfällen, och kan kombinera många av plaggen med varandra för att exempelvis komplettera med accessoarer i form av smycken, skor och väska för en spännande look.

Just nu finns det mängder av snygga modenyheter hos kedjorna och nätbutikerna, och om du vill slippa felköp som sedan bara blir liggande i garderoben kan du alltså fundera över vad som platsar i just din basgarderob och vad du faktiskt kommer att använda även under de kommande säsongerna.

Tidlösa modenyheter till basgarderoben 2021

Vi har handplockat 16 modenyheter som alla gör sig perfekt i den tidlösa basgarderoben, och som du kommer att kunna bära under många år framöver. Samtidigt prickar många av dem in höstens och vinterns trender – spana in allt från ribbade och stickade tröjor till randiga, rutiga och mönstrade plagg nedan.

Annons

Ribbstickad tröja

Ribbstickade plagg är riktigt trendiga 2021 men har en given plats i garderoben även framöver. Den här ribbade tröjan från H&M är gjord i 100 % ull och har en hög nedvikbar krage och dragkedja fram. Läs mer och köp tröjan här (reklamlänk).

tidlös ribbstickad tröja med dragkedja från H&M till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Ribbad tröja

Hos Ellos hittar du den här liknande tröjan som också är ribbstickad med dragkedja fram. Den är gjord i en längre modell och finns även i grått, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
tidlös ribbstickad tröja med dragkedja till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Rutig kappa

Den rutiga kappan är ett klassiskt höstplagg som ger en skräddad känsla till vilken outfit som helst. Den här kommer från Minus och är dubbelknäppt samt har stora slag, läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

tidlös rutig kappa till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Svart klänning

En svart klänning, den så kallade "den lilla svarta", är ett givet basplagg som går att klä upp och ner till olika tillfällen. Den här klänningen med långa ärmar och omlottskärning kommer från Ahlvar Gallery och är gjord i en lyxig sidenblandning, läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
tidlös svart klänning till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Randig tröja

En tröja med tidlösa ränder kommer alltid att vara ett go-to-plagg i garderoben. Den här svarta med vita ränder kommer från Lindex, har en polokrage och är gjord i en ullblandning. Läs mer och köp den randiga tröjan här (reklamlänk).

tidlös randig tröja till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Kostymbyxor

Ett par stilrena kostymbyxor med klassiskt snitt är även de ett basplagg som går ihop med det mesta i garderoben, från spetsbodyn till kavajen. De här mörkgrå kommer från Five Units och har en tidlös rak skärning, läs mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Annons
tidlösa mörkgrå kostymbyxor till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

Vit kappa

Möt vintern i vintervitt! Den här kappan från H&M är ett riktigt budgetfynd med en klassisk skärning med omlottknäppning och stora slag. Den passar till precis allt och finns även i svart och grått, läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

tidlös vit kappa till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Skjortklänning

Skjortklänningen är ett tidlöst plagg som går lika bra att klä upp som ner, och är det perfekta plagget att bära exempelvis till kontoret. Den här från & Other Stories är i en stilsäker beige nyans som går att matcha med det mesta. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
tidlös beige skjortklänning till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Pilejacka

I basgarderoben behöver vi även ha några mysiga och sköna plagg, och den här fleecejackan i trendig pile från Arket är dessutom riktigt snygg. Med andra ord ett lyxigt hemmaplagg som passar lika bra ute i skogen som på stan! Läs mer och köp jackan här (reklamlänk).

tidlös snygg fleecetröja till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till fleecetröjan.

Jumpsuit

En stilren jumpsuit är det perfekta alternativet till "den lilla svarta" klänningen för dig som föredrar byxor. Den här långärmade jumpsuiten från H&M kan du enkelt klä upp till fest eller ned till vardags, läs mer och köp jumpsuiten här (reklamlänk).

Annons
tidlös svart jumpsuit till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till jumpsuiten.

Stickad tröja

Humoristiska plagg är aldrig fel och den här stickade tröjan med hästmönster kommer att lysa upp många vardagar framöver. Den kommer från Carin Wester och är gjord i en ullblandning, läs mer och köp tröjan här (reklamlänk).

tidlös stickad tröja med mönster till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Kjol i skinnimitation

Plagg i läder och skinnimitation är numera plagg som platsar även i basgarderoben, och som är perfekta för att klä upp allt från den stickade tröjan till bas-t-shirten. Den här kjolen i läderimitation kommer från Kappahl och har en snygg omlottskärning, läs mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
tidlös skinnkjol till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Randig klänning

Ränderna går som sagt aldrig ur; det är ett mönster som alltid kommer att vara aktuellt. Den här randiga klänningen från Ganni går i grönt och svart och har en asymmetrisk, lätt draperad, effekt fram. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

tidlös randig klänning till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Ribbad mössa

En värmande mössa kommer alltid att vara ett måste under vinterhalvåret. Den här ljusbeiga från Lindex är gjord i en ullblandning och finns i flera fina färger, läs mer och köp mössan här (reklamlänk).

Annons
tidlös ribbad mössa till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till mössan.

Rutig skjorta

En storrutig skjorta ger din outfit en avslappnad touch, samtidigt som du även kan klä upp den till fest. Den här grönvita varianten kommer från Ellos Collection och är lika snygg med jeans i olika färger som till pennkjolen. Läs mer och köp skjortan här (reklamlänk).

tidlös rutig skjorta till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Lång kofta

En kofta i en längre modell är det perfekta plagget att bära över jeans och t-shirt för en genomtänkt look. Du kan även bära den med den midilånga klänningen – eller varför inte använda själva koftan som en stickad klänning? Det gör vi gärna med den här varianten från H&M, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
tidlös kofta till basgarderoben
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

Se mer:

18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamlaBrand logo
18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamla
Annons