Tydliga modemarkeringen vid Madeleines comeback

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine gör kunglig comeback – iförd internationell design. Läs mer om hennes modemarkering.

Vi har inte sett henne sedan Bokmässan i Göteborg. Men i söndags var det dags för Madeleine att göra comeback i ett kungligt sammanhang. Den svenska prinsessan representerade på hemmaplan i USA, hennes nuvarande hemmaplan alltså. Det är ju i Florida som prinsessan Madeleine bor med maken Chris O’Neill och barnen: Leonore, 5 år, Nicolas, 4 år, och Adrienne, 1 år. Detta var första gången vi såg sessan efter kungens oväntade besked om att hennes, Madeleines, barn förlorar sina kunglig höghet-titlar.

På sista tiden har prinsessan Madeleine valt en annan typ av mode. Hon har satsat på kläder av nordisk design. I somras bar hon en House of Dagmar-klänning (reklamlänk från Awin.com), på Victoriadagen var hon klädd i tröja och kjol från ett norskt märke, Cathrine Hammel (reklamlänk från Apprl). Och nu senast, på Bokmässan, bar hon återigen House of Dagmar – och en vacker kamelfärgad kappa (reklamlänk från Apprl) från H&M. Det hela tycktes vara en del av en ny klädstrategi. En mer åtkomlig sådan. Mer budgetvänlig. Madeleine, som tidigare ofta bar enkom internationell lyxdesign, valde nu både svenskt och budget. Därför var det förstås extra spännande att se vad hon skulle bära på programpunkten i Florida.

Det bar Madeleine då hon besökte Svenska Kyrkan

Men, låt oss först redan ut vad det var för typ av event som Madeleine skulle representera på. Jo, Svenska Kyrkan i Davie ett par mil norr om Miami i Florida firade jubileum. På agendan stod körsång och kyrkkaffe med kanelbullar.

Prinsessan Madeleine anlände i ösregnet, på strålande humör, klädd i en vacker röd klänning med mönster. Och här kommer modemarkeringen: Madeleine väljer, återigen, lyxig internationell design. Det svenska och budget är ett minne blott. Sarah Williams, som driver bloggen The Royals and I, avslöjar att Madeleines klänning kommer från märket Veronica Beard. Här finner du den. 

Klänning från Veronica Beard

Madeleine bar även (enligt The Royals and I) en ny flott väska från Balenciaga. Prinsessan Madeleines örhängen är, enligt Sarah Williams, signerade J. Crew. 

En liknande klänning finner du här!  (reklamlänk från Awin.com)Också den här är riktigt lik – och så snygg (och på rea!).  (reklamlänk från Apprl)

Nedan finner du ett par liknande örhängen.

Örhängen Other Stories

Örhängen från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: Johan Söderlund

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: