Unika doften som Kate och Meghan inte kan få nog av

Vad har Meghan och Kate gemensamt? Jo, de älskar de lyxiga dofterna från Jo Malone London.

Våren 2017 kom den glada nyheten att Jo Malone London (länk till Adtraction) äntligen skulle komma till Sverige.

Jo Malone London är kända för sina eleganta parfymer, lyxiga doftljus (länk till Adtraction) och behagliga bad- och kroppsvårdsprodukter. Den omsorgsfulla paketeringen i den numera ikoniska svartvita lådan har även gjort Jo Malone London till den perfekta presenten. Sedan lanseringen 1994, då även Lime Basil & Mandarin-doften lanserades, har Jo Malone London fortsatt att vara i framkant med parfymer med oväntade ingredienser och doftkombinationer.

Varje doft är gjord för att bäras enskilt eller i kombination med en annan parfym, vilket gör det möjligt att skapa sin egna unika doft.

Debbie Wild, Jo Malones Lifestyle Director och en riktig expert på doft, har berättat hur man ska tänka på när man, som Jo Malones parfymer inbjuder till, kombinerar olika dofter med varandra.

Kate och Meghan

– Tänk på att det inte finns några regler då det gäller parfym, bara kom ihåg att ha kul. Du är konstnären och det som jag älskar kommer inte att vara det du älskar. Dina minnen av doft är helt annorlunda än någon annans. Det bästa är egentligen att besöka en doftstylist för att få reda på vilka dofter du verkligen älskar och vill bära. Det viktigaste är hur du känner kring doften, har Debbie slagit fast.

Ska man byta doft efter årstid?

– Vi hos Jo Malone föreslår att du byter doft efter säsong – på samma sätt som du byter kläder. Så, en vår- och sommargarderob och en höst- och vintergarderob. Tänk på din doft på samma sätt.

Vad är det unika med Jo Malone London?

– Det som gör Jo Malone Londons dofter så unika är att de är gjorda för att kombineras. Vi designar dofterna för att de ska kunna läggas ihop och bli personliga – bara för dig.

Och det finns två kungliga damer som älskar Jo Malone London: hertiginnan Catherine, Kate, och Meghan.

När Kate och William gifte sig i Westminister Abbey 2011 brann Jo Malone Londons Orange Blosson-doftljus (länk till Adtraction) i kyrkan.

Doftljus Orange Blossom från Jo Malone London. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Meghan då? Ja hon älskar Jo Malone – och doft överlag.

”Fragrance is my favourite thing. So much so that if I leave the house and I don’t put any on, I’ll turn around and go back home”, har hon berättat i en intervju.

Hennes favoritdofter hos Jo Malone London är Wild Bluebell samt Wood Sage & Sea Salt.

Wild bluebell

Jo Malone Londons Wild Bluebell. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Intensivt safirblå blommor i en lummig skogsdunge. Den delikata sötman hos daggfriska blåklockor täckta med liljekonvalj och nyponros, med en ljuvlig twist av persimon. Förtrollande.

Wood Sage & Sea Salt

Jo Malone Londons Wood Sage & Sea Salt. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Fly till en blåsig strand där skummande vågor, frisk, fuktig luft som doftar av havssalt och mineraldoften från taggiga klippor får livet att pulsera i kroppen. Jordigt fräsch salvia ger en grön twist. Livlig, uppfriskad och full av glädje.

Foto: TT