Veckans bästa köp vecka 38

Veckans bästa köp

Nu bjuder vi på ett nytt format här på svenskdam.se! Moderedaktörens bästa köp. Vad är helrätt just nu – och vad bör du satsa på i veckan? Vi vet!

Pang, bom och så var den plötsligt här! Vad? Hösten! Över en natt blev det kallt och därmed dags att plocka undan både sommarskor och tunna jackor. På med höstkappan, fram med halsduken! Och så, såklart – nu är det dags att vårda hösthuden, både i ansiktet på kroppen och på händerna.

Tur att höstmodet är så fint i år – och att det faktiskt är mysigt att brygga en kanna te, ta fram pläden, tända lite ljus och gosa ner sig i soffan. Är ni extra frusna? Investera i en vetekudde! (reklamlänk från Apprl)

Jag, Johanna Lejon, Svensk Damtidnings beauty- och moderedaktör har valt ut veckans bästa köp. Underbara favoriter som gör att du klarar dig igenom septembers sista veckor. Mycket nöje!

Byredos (reklamlänk från Apprl) underbara ljus doftar hemtrevligt och lyxigt. Bibliothèque har toppnoter av mysk och plommon, hjärtnoter av viol och basnoter av bergamott (Chris O’Neills favoritdoft!).

Ljus från Byredo

Doftljus från Byredo. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Lexington (reklamlänk från Apprl) gör en underbar pläd, Striped Wool Blanket, i ren ull. Stilren och snygg – och värmande!

Pläd från Lexington

Pläd från Lexington. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Spodes underbara koppar (reklamlänk från Apprl) är härliga att dricka ur, men i höst vill jag gärna ha mitt te i dessa muggar, från Bloomingville (reklamlänk från Apprl). Och kannan – så snygg! (reklamlänk från Apprl)

Mugg från Bloomingville

Mugg från Bloomingville. Läs mer och köp här.   (reklamlänk från Apprl)

Tekanna

Tekanna från Bloomingville. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

När det kommer till böcker har jag en hel hög jag vill ta mig an i höst.  Just nu läser jag denna! (reklamlänk från Apprl) Överst i högen ligger sedan Märta Tikkanens Måste försöka skri-. (reklamlänk från Apprl) Boken rymmer brevväxlingen mellan Märta Tikkanen och nära vännerna samt författarkollegorna Åsa Moberg och Birgitta Stenberg.

Märta Tikkanen Måste försöka skri-

Märta Tikkanens Måste försöka skri-. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

För många är det mest akuta köpet just nu en snygg kappa. (reklamlänk från Apprl) Inte för varm, men inte heller för kall. Jag drömmer om Dagmars Carrie Coat (reklamlänk från Apprl)och Rodebjers Nusa. (reklamlänk från Apprl)

Kappa från Dagmar

Kappa från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Filippa K gör höstens mysigaste tröja. Med skorstenskrage. Perfekt till både kjol och byxor. Den passar även till fest, med en kjol och en liten klack!

Tröja från Filippa K

Tröja från Filippa K (finns även i svart). Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

I veckan bar kronprinsessan Victoria Little Liffners (reklamlänk från Apprl) design för första gången. Så kul tycker jag. Väskan Little Lady Swirl rymmer det allra viktigaste och står på önskelistan för oktober!

Väska från Little Liffner

Väska från Little Liffner. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Midikjolen är höstens it-plagg. Plagget alla vill ha. Min favoritkjol kommer från By Malene Birger.  (reklamlänk från Apprl)

Kjol från By Malene Birger

Kjol från By Malene Birger. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

I vinter ska jag investera i ett par rejäla vinterskor (reklamlänk från Apprl) – omöjliga att halka i. Men tills dess vill jag bära loafers.

Loafers från Wera

Loafers från Wera. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Carole Bamford är mor till Alice Bamford, Chris O’Neills och prinsessan Madeleines nära vän (samt gudmor till Leonore!), och ligger bakom märket Bamford. (reklamlänk från Apprl) De gör en underbar hand- och kroppslotion som doftar ren och skär lyx.

Lotion från Bamford

Hand- och kroppslotion från Bamford. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

En bra ansiktskräm är a och o när det blir kyligare. Comfort Zones Hydramemory passar den mogna hyn extra bra. Håller 24 timmar och är super i kallt klimat.

Kräm från Comfort Zone

Kräm från Comfort Zone. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Matta röda läppar är höstens hetaste skönhetstrend. Lipstick matte från Nars i färgen Inappropriate red är det enda stiftet du behöver!

Läppstift från Nars

Läppstift från Nars. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: