Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria återanvänder kostym från Acne i Höganäs

29 jan, 2020, 15:30 
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria fortsätter att dra sitt strå till stacken och kämpa för miljön och klimatet. Återigen återanvänder hon gamla plagg från den kungliga garderoben och slår ett slag för återbruk! Vilket härligt och glädjande besked.
Annons

I dag, den 29 januari 2020, gästar Victoria och Daniel Skåne. Och det är faktiskt på hovets egen begäran som kronprinsparet har rest till Höganäs.

– Vi fick ett brev från hovet. Kronprinsparet har själva uppmärksammat vårt arbete med näringslivsfrågorna och de vill komma hit, säger Peter Schölander till hd.se.

Höganäs kommun ligger nämligen på en andra plats i Svenskt näringslivs rankning gällande företagsklimat och på första plats i SKR:s (Sveriges kommuners och regioners) företagsrankning.

Victoria
Victoria i kostym från Acne Studios, skor från Ralph Lauren och väska från Little Liffner.

– Kronprinsessparet önskar besöka Höganäs eftersom det är en kommun som rankas högt för sitt företagsklimat. De ser fram emot att möta lokala företagare för att få mer information om hur det är att driva företag i kommunen, meddelar Johan Tegel, pressinformatör på det svenska hovet.

Annons

Besöket i Skåne inleddes vid 10-tiden med ett besök på Välinge innovation i Viken. Därefter vankades lunch på Saluhallen. Under eftermiddagen gjordes sedan ett besök på Höganäs Verkstad och Keramiskt center. Senare avslutas det hela med en middag. Det är buffé som bjuds.

Victorias kostym i Höganäs – från Acne Studios

Även om det var prins Daniels hjärtefråga – företagande – som stod på agendan under dagen lyckades Victoria ändå dra fokus till sin kamp för klimatet. Och det på ett otroligt glädjande och välkommet sätt. Hur? Victoria valde att ge ett tydligt besked: nu är det återbruk som gäller för henne.

Kronprinsessan återanvänder för hela slanten. Den rutiga kostymen hon bär är av svensk design, från Acne Studios. (reklamlänk) Vi såg den för första gången i höstas.

Victoria
Kronprinsessan Victoria med väska från Little Liffner.

Kronprinsessan matchade blazer och byxa med väska från Little Liffner (reklamlänk), designad av Paulina Liffner von Sydow (liknande finner du här!) och skor från Ralph Lauren. (reklamlänk) Toppen Victoria bär under ser ut att vara signerad Marville Road. Örhängena, med pärlor, har vi också sett förr. De är från Cravingfor. Här finner du ett par nästan likadana. (reklamlänk)

Annons

Gillar du Victorias outfit? Nedan finner du en liknande.

Annons
Annons
Boots

Foto: TT

Annons