Victoria återupprepar modesuccén – se bilderna

Kronprinsessan Victoria i Bosnien

Kronprinsessan Victoria återanvänder favoritfärgen burgundy! Och satsar återigen på plagg som går ton i ton. Kolla in de fina bilderna.

I veckan, den 5-7 november besöker kronprinsessan Victoria och prins Daniel, tillsammans med statsrådet Isabella Lövin, Bosnien och Hercegovina.

Syftet med besöket är att ”stärka de redan goda relationerna mellan Sverige och Bosnien och Hercegovina. Teman som berörs under besöket inkluderar klimat, miljö, hållbar utveckling, innovation och entreprenörskap samt ungdomars deltagande.”

Det bar Victoria under första dagen i Bosnien och Hercegovina

Victoria i Bosnien 2019

Kronprinsessan Victoria iförd byxa och blus från finska Andiata.

Men, låt oss börja med att tala om kläderna Victoria bar under resan. Hon bar burgundyfärgade byxor och en matchande blus från finska Andiata. Skorna kommer från Stinaa J. Att matcha på detta vis, ton i ton, är ett modeknep som kronprinsessan Victoria har gett sig på tidigare. Kort sagt: hon återupprepar sin tidigare modesuccé. I början av oktober såg vi henne göra en variant av denna styling. Då skrev Svensk Damtidning såhär:

”Dagen till ära var kronprinsessan Victoria klädd i sin favoritfärg: burgundy. En djupt vinröd kulör. Klänningen kommer från Camilla Thulin (credit: The Royals and I) och den har vi sett ett flertal gånger tidigare.

Victoria valde dessutom att slå till på sin nya superstyling: ton i ton. Hon valde att bära klänning, skärp, väska, skor, handskar och huvudbonad i exakt samma kulör. Smart – och snyggt. Det gör att looken i sig får ett otroligt genomtänkt och elegant intryck.”

Victoria

Victoria i Uppsala, början av oktober 2019.

Gillar du Victorias outfit som hon bar i Bosnien? Nedan finner du en liknande (och gillar du mysiga tjocktröjor måste du bara kolla in denna goding! (länk till butik)):

Blus från Vero Moda

Blus från Vero Moda. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Byxor från Tiger

Byxor från Tiger of Sweden. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Boots Apair

Boots från Apair. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Kronprinsessparets onsdag

Dagen inleds med att kronprinsessparet och statsrådet deltar vid en trädplanteringsceremoni tillsammans med BiH:s minister för utrikeshandel och ekonomiska relationer samt med miljöministrarna från Republika Srpska och Federationen BiH, samt borgmästaren från Brcko-distriktet.

Trädplanteringen äger rum för att uppmärksamma att det svenskfinansierade arbetet med att ta fram en ny miljöstrategi för BiH inleds.

Sarajevo City Center – utställningen ”Smart cities”

Efter trädplanteringen besöker kronprinsessparet och statsrådet, tillsammans med ministrarna, en utställning i Sarajevo City Center. Utställningen visar upp smarta och innovativa lösningar i BiH som finansieras av Sverige för att göra städer miljövänligare.

Konferensen ”Smart growth for the new climate reality”

Från utställningen promenerar kronprinsessparet och statsrådet till parlamentet där konferensen “Smart growth for the new climate reality” äger rum. Konferensen inleds med att Kronprinsessan håller tal, följt av statsrådet.

Konferensens fokus är smarta städer, miljölösningar, luftkvalité samt förnybar energi. Konferensen arrangeras av UNDP och Sverige.

System Verification och RoboKids

Från konferensen åker kronprinsessparet till det svenska IT-företaget System Verification och hälsas välkomna av grundaren Hamdija Jusufagic, med föräldrar från BiH.

Som avslutning på besöket träffar kronprinsessparet barn från Banja Luka och Sarajevo som deltar i en workshop med RoboKids. Chefen för ungdomsorganisationen KULT och chefen för RoboKids berättar om verksamheten och kronprinsessparet får möjlighet att delta i workshopen. De båda organisationerna får stöd från Sverige.

Möbelmuseet Zanat i Konjic

Under eftermiddagen besöker kronprinsessparet och statsrådet möbelmuseet Zanat i Konjic som tillverkar träsnideri med en unik traditionell teknik samt moderna möbler i samarbete med svenska designers.

Foto: TT