Victoria avslöjar favoritplatsen på Haga Slott

I ett nytt tv-klipp skymtar vi kronprinsessan Victorias favoritplats på Haga Slott: glasverandan.

Det blev en annorlunda påskhelg, så också för den svenska kungafamiljen. I ett videoklipp, inspelat på Haga Slott, medverkade kronprinsessan Victoria under Påskaftonen i Sveriges Televisions program En kväll tillsammans. Under kvällen samlades medel in till Radiohjälpens insamling till organisationer som gör insatser med anledning av covid-19-pandemin i Sverige.

I klippet höll kronprinsessan Victoria ett tal till Sverige, till oss alla. Hon gjorde det helt utan skrivet manus, och det märktes att hon talade från sitt hjärta.

– Sverige och alla vi som bor här är i en situation vi aldrig varit i tidigare. Läget är allvarligt. Det är besvärligt. Men det är inte hopplöst, sa kronprinsessan och fortsatte:

Haga Slott

– Vi kommer att ta oss ur det här, även om priset för väldigt många är oerhört högt: i form av mänskliga förluster, förlorade arbeten eller livsverk. I denna svåra tid är ni många som kliver fram – med hjärta och omtanke. Jag tänker på alla inom vården och omsorgen. Och alla ni som på olika sätt bidrar till att vi tar oss igenom krisen. Jag vill tacka var och en av er. Låt oss ta hand om varandra. Vi är i det här tillsammans och vi ska ta oss igenom det tillsammans.

Kungahuset lade ut klippet både på Instagram och på YouTube. Och i kommentarsfälten hyllas Victoria för sin insats.

”Bästa brandtalet hittills i denna katastrof! Sådan värmen, sådant allvar, alla blir sedda och det inger hopp! Hejja kronprinsessan!”, skriver en person.

”Så här håller man ett tal! Utan manus och direkt ifrån hjärtat. Vår framtida Drottning”, menar en annan.

Här spelades Victorias tal i SVT in

Talet är, som sagt, inspelat på Haga Slott. Slottet, som varit kronprinsessparets hem sedan en tid efter bröllopet 2010 har 43 rum men ett tycks vara Victorias favorit.

Victoria på Haga Slott

Och det är den ljusa glasverandan där talet är inspelat. Här fotas Victoria mer än gärna, här är många av de officiella bilderna, på henne själv, Daniel och barnen, tagna.

Victoria på Haga

Och vi förstår varför. Rummet är ljust och hemtrevligt. Det rymmer en mjuk matta och en inbjudande soffa i vitt, fylld av kuddar. På soffbordet står en skål med apelsiner och en bukett tulpaner. På ett sidobord skymtar man tända ljus. Och ser ni! Det är Carl Philip som har designat ljuslyktorna. Lyktorna går under namnet Infinity och kommer från Skultuna. 

Skultuna

Ljuslykta av Bernadotte & Kylberg för Skultuna. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Det bar Victoria i SVT

Victoria

Under tv-klippet bar Victoria en underbar klänning i gult signerad svenska Rodebjer. (reklamlänk från Adtraction) Hon hade även på sig örhängen från Sophie by Sophie.  (reklamlänk från Adtraction)

Sophie by Sophie

Örhängen från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Gillar du Victorias gula klänning? Nedan finner du en liknande.

Gul klänning

Klänning från Ivy & Oak. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: SVT