Victoria i Jennifer Blom på Ingrid Alexandras konfirmation

Victoria på Ingrid Alexandras konfirmation
I helgen var det dags för konfirmation i Norge. Ingrid Alexandra skulle konfirmeras och gudmor Victoria var givetvis på plats – iförd svensk design!
Annons

Lördagen den 31 augusti närvarade kronprinsessan Victoria vid konfirmationen av prinsessan Ingrid Alexandra av Norge. Kronprinsessan är, som bekant, prinesssan Ingrid Alexandras fadder. Tillsammans med den norska kungafamiljen och övriga faddrar närvarade kronprinsessan vid konfirmationsgudstjänsten som hölls i Slottskapellet i Kungliga slottet i Oslo.

Annons
Ingrid Alexandra med faddrar
Prinsessan Ingrid Alexandra tillsammans med sina faddrar. På första raden sitter prinsessan med sin farfar konungen av Norge samt sin mormor Marit Tjessem. Bakom prinsessan står de övriga faddrarna konungen av Spanien, kronprinsessan, prinsessan Märtha Louise av Norge samt kronprinsen av Danmark.

Prinsessan Ingrid Alexandra föddes den 21 januari 2004. Hon döptes den 17 april samma år.

Efter konfirmationen vankades lunch på kungliga slottet i Oslo. På menyn stod laxtartar med avokado och jordärtskockschips, ungsbakad hälleflundra med skaldjur samt till dessert yuzu- och mangomousse.

Annons

Det bar Victoria på konfirmationen

Under konfirmationen var kronprinsessan klädd i svensk design – signerad Jennifer Blom. Victoria har burit Jennifer Bloms design ett flertal gånger tidigare, bland annat på resan till Vietnam i våras och på Nobelfesten 2017.

Jennifer Blom är utbildad vid Beckmans i Stockholm och tog examen 2007. Tre år senare, 2010, startade hon upp märket som bär hennes namn, Jennifer Blom. Fokus för designen ligger på glamour, femininitet och kvalitet.

– Man ska känna sig vacker, sensuell och kvinnlig i mina plagg, har Jennifer berättat i en intervju.

Victoria 2019
Kronprinsessan Victoria i klänning från Jennifer Blom.

Jennifer design kännetecknas av starka färger och böljande former. På sin sajt beskrivs hon ha ett unikt sätt att läsa kvinnokroppen, dessutom är hon oerhört preciserad och har goda färdigheter och kunskaper då det kommer till skärtekniker samt att arbeta med känsliga material.

Annons

– Mitt varumärke står för kvinnlighet och exklusivitet, och med det menar jag fina tyger, hantverk. Jag tummar inte på kvaliteten, har hon berättat.

Victorias hårsmycke

Jennifer Bloms kunder lägger, också de, stor vikt vid kvalitet och stil och bland alla de kända ansikten som burit Jennifers design märks namn som Loreen, Frida Nordstrand, Tilde de Paula, Agneta Sjödin, Anitha Schulman och ELLEs bloggare, Linn Eklund.

Jennifer Bloms inspiration kommer från saker hon ser, berättar hon, saker omkring henne. När hon designar gör hon det bäst under press, slår hon fast.

Victoria kombinerade sin lavendelfärgade klänning med ett hårsmycke från Örjan Jakobsson. Skorna kommer från Gianvito Rossi (reklamlänk via Apprl) och halsbandet från Luc of Sweden.

Pumps

Annons

Klänning från Valerie

Det bar kronprinsessan Mary på konfirmationen

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary i klänning från Zimmermann.
Annons

Kronprinsessan Mary av Danmark, i sin tur, satsade på en blommig klänning från Zimmermann. (reklamlänk via Apprl)

Klänning från Zimmermann

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Victoria i Jennifer Blom på Ingrid Alexandras konfirmation”

 1. konsttanten skriver: 2 september, 2019

  Denna klänning, som Victoria hade på konfirmationen, var helt perfekt för tillfället, och kommer att vara mkt användbar framöver. Klänningen hade allt!
  Det var länge sedan hon bar en så fin klänning, och som hon bar upp helt fint.

  Hoppas att aldrig mer få se henne i tält!!


 2. ananas skriver: 2 september, 2019

  Tycker hon kunde använt nåt som finns i de redan överfyllda klädrummen.


 3. Magdalena skriver: 2 september, 2019

  Kronprinsesse Victoria var elegant i sin vakre kjole. Hun var jo en av æresgjestene og skilte seg absolutt ut på en flott måte. Det samme kan sies om kronprinsesse Mary.


 4. Susanne Blomgren skriver: 2 september, 2019

  Konsttanten läs här Kronprinsessan Victoria har prins Christian, 13, som bordsherre och Spaniens kung Felipe på sin andra sida. Dagen till ära bär hon en lavendelblå sidenklänning från svenska designern Jennifer Blom, en ny version av den isblå som hon fick specialuppsydd i våras. Hon har alltså alla redan en sån klänning fast i en annan färg, men den gick inte att använda,är inte det slöseri så vet jag inte vad slöseri är.


  1. konsttanten skriver: 3 september, 2019

   Sussanne Blomgren: Så du tycker att Victoria skulle komma i den isblå nobelklänningen!! -:) Bevara mig väl!


  2. Farbror Blå skriver: 3 september, 2019

   Jag håller med dig Susanne B, ingen hade lagt märke till om klänningen återanvändes och designern hade ändå fått sin marknadsföring. En designer vars kläder inte går att återanvända är inte mycket att marknadsföra enl mig.
   “Borde teologer ge sig in i resonemang om hur vi bättre kan ta hand om miljön och värna klimatet? ”
   Gäst: KG Hammar, teolog och tidigare ärkebiskop.
   https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1344964?programid=4058


 5. Daga skriver: 2 september, 2019

  Tycker drottning Sonja varit så jordnära och sann i sin roll.När man hör henne tala är det klarspråk så alldagsmänskligt utan en endaste krusidull det är väl därför avkomman liknar sin farmor-mormor så lätt och så sant lika friska som fjordvattnen och Trysilelva.Daga


 6. PernillaA skriver: 2 september, 2019

  Ananas instämmer hon har så många vackra klänningar


 7. Kristina skriver: 2 september, 2019

  Det viktigaste var ju veta hur faddrarna var klädda?!


 8. PernillaA skriver: 3 september, 2019

  Ja eftersom artikeln handlar om Victorias kläder


 9. AB skriver: 3 september, 2019

  “spindel krussi dullen” på sidan av huvudet tycker jag är en gräslig design.


 10. konsttanten skriver: 4 september, 2019

  Sussanne Blomgren:
  Rättelse: Victoria hade en isblå med nästan likadan modell av Jenny Blom! Den användes i Vietnamn, men ej passat alls i Oslo.


 11. Lea skriver: 4 september, 2019

  Håller med ananas


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar