Victoria och Silvia visar upp vårstilen

Victoria och Silvia

Våren är här! Så också i de kungliga garderoberna. Svensk Damtidning vet mer om Victorias – och Silvias – vårlook.

Tisdagen den 19 maj höll drottningen ett telefonmöte med fru Elke Büdenbender, hustru till Tysklands förbundspresident, om bland annat öppnandet av Tysklands tredje Barnahus.

Drottningen och fru Büdenbender invigde förra året gemensamt Barnahus Heidelberg.

Öppningen av det nya Barnahus Berlin är planerad till den 3 september i år.

Barnahus Berlin kommer ligga inrymt i universitetssjukhuset Charités lokaler. Senare i höst öppnar även Barnahus i Düsseldorf.

Silvia

Silvia på Stenhammars Slott.

Men, vad är då ett Barnahus?

Jo! I ett Barnahusfår barn som utsatts för sexuella övergrepp stöd och skydd under ett och samma tak. I ett multiprofessionellt team bestående av läkare, domare, psykologer, socialsekreterare m.fl samarbetar man för barnens bästa och i deras intresse. Barnahus etableras i Tyskland med stöd av World Childhood Foundation.

Men, låt oss vara ytliga ett slag. Under telefonmötet bar drottningen en vacker aprikosfärgad kavaj, över en vit skjorta. En härlig vårkombination.

Vill du klicka hem en liknande kombination? Här finns en aprikos kavaj (reklamlänk från Apprl), och här finns en liknande vit blus.  (reklamlänk från Apprl)

Victoria i topp från By Malina

Också kronprinsessan Victoria har visat upp sin vårstil i veckan, då hon återigen arbetade för Stockholms Stadsmission, med matleveranser.

”Vår fina Kronprinsessa är på plats på @stockholmsstadsmission igen. Här är hon med och tar emot en @food4heroes.sthlm leverans❣️”

Victoria bär en färgglad topp från By Malina (reklamlänk från Apprl) och sneakers från Adidas, i modellen Stan Smith.

Stan Smiths

Skor från Adidas. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Toppen är tyvärr slutsåld men här finns ett par perfekta sommarshorts (reklamlänk från Apprl) i samma mönster, kallat Ally Deco.

Shorts från By Malina

Shorts från By Malina. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Foto: Kungliga Hovstaterna, Food 4 Heroes