Victoria väljer grå blazer i tweed från Lexington

Victoria i Malmö

Victoria väljer svensk design – igen! I veckan luftade hon en ny snygg blazer från Lexington.

Måndagen den 18 november tillbringade kronprinsessparet, Victoria och Daniel, i Malmö för att besöka Fryshusets avhopparverksamhet på Möllevången. Kronprinsessparet besökte också Polismyndigheten för att få information om Polisens insatser i staden.

”På Möllevången i Malmö bedriver Fryshuset bland annat förebyggande och avhjälpande verksamhet mot gängkriminalitet. Verksamheten bedrivs i hela Skåne. Kronprinsessparet fick under besöket träffa en före detta kriminell man som deltar i Fryshusets avhopparverksamhet, Passus. Under mötet fick mannen, som lever under skyddad identitet, möjlighet att ingående berätta om sitt liv. Mannen kunde också berätta för Kronprinsessparet om hur hans klientcoach från Fryshuset hjälpt honom att lämna den kriminella världen för att bygga ett nytt liv tillsammans med sin familj”, skriver Kungahuset.

Victoria och Daniel i Malmö

Kronprinsessparet på plats i Malmö.

I samband med en efterföljande lunch tillsammans med representanter för Fryshusets andra verksamheter och samarbetspartners kunde Victoria och Daniel berätta att Kronprinsessparets stiftelse, tillsammans med ett antal andra stiftelser och privata finansiärer, beslutat att stödja Fryshusets verksamhet i Malmö med ett extra finansiellt anslag.

Under eftermiddagen fick det kungliga paret också möjlighet att besöka poliser som tjänstgör i Malmöpolisens norra lokalpolisomåde.

Victoria och Daniel vid Fryshuset i Malmö

Kronprinsessparet utanför Fryshuset i Malmö.

Det bar Victoria i Malmö

I Malmö satsade kronprinsessan på sitt nya favoritplagg: kavaj. Denna gång bar hon en klassiskt kunglig, i det stilfulla materialet tweed. Kavajen kommer från Lexington och Svensk Damtidning tipsade faktiskt Victoria om plagget för två veckor sedan.

Kronprinsessan kombinerade kavajen med ljus blus, byxor och svarta boots. En liknande outfit hittar du nedan:

Kavaj från Lexington

Kavaj från Lexington. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Blus från Filippa K

Blus från Filippa K. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Grå byxor från Filippa K

Grå byxor från Filippa K. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, TT