Victoria väljer H&M – kika på nya plaggen och accessoarerna

Kronprinsessan Victoria väljer H&M – igen! Nu satsar hon på plagg från den nya Conscious Exclusive-kollektionen för AW20.

Onsdagen den 2 december deltog kronprinsessan med en digital hälsning vid Träprisgalan.

”Under Träprisgalan, som i år ägde rum digitalt, delades Träpriset ut, Sveriges hållbara arkitekturpris. Av de 130 tävlingsbidragen besökte juryn runt 40 byggnader och av dessa nominerades 12 till priset. Träpriset delas ut till det byggnadsverk som på bästa sätt tillvaratagit träets möjligheter och skapat god träarkitektur som samtidigt speglar och utvecklar vår samtid. 2020 års Träpris gick till byggnaden Ateljé i Södersvik”, skriver kungahuset.se.

Innan vinnaren presenterades sa kronprinsessan, i sin hälsning, bland annat:

”Under sekler har vi byggt upp en kunskap om de möjligheter som det här enastående materialet rymmer. Kunskap, som vi i dag förädlar genom forskning och utveckling – och som vi exporterar, världen över. Det kunnandet är en värdefull tillgång för vårt land. Inte minst med tanke på den stora globala omställning som nu håller på att ske, från ändliga resurser till förnybara råvaror. Trä och träbyggande är inte bara en självklar del av vår historia. Utan också en otroligt spännande del av vår framtid!”

Victoria i blommig gul blus från H&M

Under hälsningen bar kronprinsessan en blommig blus i gult. Enligt UFO No More, modebloggen som var först ut att rapportera om Victorias nya klädval, kommer blusen från H&M. Närmare bestämt H&M:s nya Conscious Exclusive-kollektion. (länk till Apprl)

Även Victorias örhängen och halsband kommer från kollektionen. (länk till Apprl)

Inspirationen till höstens Conscious Exclusive-kollektion har hämtats från saker som omger oss och H&M:s kreativa team ska ha frågat sig själva: ”Kan vi klä oss i sopor?”

Och svaret tycks vara ett rungande JA! Hela kollektionen består av kläder, skor och accessoarer som är gjorda i material som annars skulle ha slängts.

– Vi ville verkligen vara banbrytande för AW20 – att tänja på gränserna av kreativitet och hållbart mode – genom att fokusera på avfall. Ett resultat är att alla delar i denna kollektion är tillverkade av helt otroliga material som är producerade av avfall. Att arbeta med den här typen av transformation och ha möjligheten att kommunicera med våra kunder genom skönhet, så hoppas vi att avfall kan bli en del av framtidens hållbara mode, säger Ann-Sofie Johansson, creative advisor på H&M.

Blus från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Halsband i återvunnen zink. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Fler plagg och accessoarer ur kollektionen finner du här! (länk till Apprl)Nedan har vi valt ut våra favoriter!

Örhängen från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Klänning i sammet från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Mönstrad klänning från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Kort jacka från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Maxiklänning från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Mer mode hos Svensk Damtidning:

Kolla in Tilde de Paula i vinterns vackraste kappa

Victoria i dansk design – se nya blusen

Så stylar Victoria knytblusen från Camilla Thulin

Foto: Kungliga Hovstaterna