Victorias återanvände favoritklänningen från Dagmar

Victoria i klänning från Dagmar

Victoria väljer återigen att bära en klänning från Dagmar. Och hon stylar den på ett speciellt sätt! Vi vet hur!

Under tisdagen träffade kronprinsessan Victoria och prins Daniel deltagarna i expertrådet och ungdomsrådet för Kronprinsessparets stiftelse.

Stiftelsen, kronprinsessparets, stöttar organisationer som jobbar för att främja god hälsa och motverka utanförskap hos barn och ungdomar. Till sin hjälp har stiftelsen ett expertråd som agerar rådgivare, bedömer och prioriterar mellan ansökningarna som kommer in.

Nytt för i år är att stiftelsen har engagerat fem niondeklassare från Skarpatorpsskolan i Skarpnäck till ett ungdomsråd. De har diskuterat och bedömt de ansökningar som kommit in till stiftelsen och gav under ett möte med kronprinsessan, prins Daniel och expertrådet sina synpunkter på fördelar och nackdelar i ansökningar.

Det bar Victoria under mötet med stiftelsen

Victoria valde att återanvända sin röda klänning från House of Dagmar. (reklamlänk från Apprl) Klänningen såg vi för första gången tidigare i höstas, under kronprinsessparets besök i Köpenhamn, Danmark. Och ja, nu, precis som då, väljer Victoria att styla klänningen med ett skärp i midjan. En smart detalj då skärpet gör att klänningen formar figuren på ett fördelaktigt sätt och gör att den blir snyggare på bild!

Dagmar

Klänning från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Historien bakom House of Dagmar

House of Dagmar är, som sagt, ett svenskt modehus. Det är grundat av en trio – systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam. Varumärket är döpt efter systrarnas farmor, Dagmar, som själv var skräddare och en stor förebild för systrarna då det gäller självförtroende, expertis och stil. Det var farmor Dagmars egenskaper som i mångt och mycket satte grunden för märkets känsla och dess design. House of Dagmar specialitet är stickade kläder och man strävar hela tiden efter att skapa hållbara kollektioner – både då det gäller produktion, kvalitet och känsla. Dagmar plagg och accessoarer är stilfulla och feminina. Klassiska med en twist. Inspirationen kommer inte sällan från arkitektur, modern konst och andra typer av kultur.

– Dagmarkvinnan är sensuell, sofistikerad och progressiv. Hon är någon som kan balansera sitt privatliv och sina intressen med en framgångsrik karriär, har Kristina Tjäder slagit fast i en intervju.

Och drömkunden då?

– Emma Watson eller Zadie Smith!

Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut de snyggaste Dagmar-plaggen (reklamlänk från Apprl) i butik just nu. Kolla nedan (den prickiga klänningen har prinsessan Madeleine hemma i garderoben).

Blus Dagmar

Blus från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Klänning från Dagmar

Klänning från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Klänning från Dagmar

Klänning från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: