Victorias coola förändring – se nya bilderna

Daniel och Victoria

Victoria gör det igen! Vad? Väljer kavaj. Vi vet varifrån hennes senaste plagg kommer.

Torsdagen den 28 maj höll kronprinsessan och prins Daniel ett digitalt möte med representanter från innovationsmyndigheten Verket för innovationssystem (Vinnova).

Under mötet fick kronprinsessparet informtion om hur Vinnova arbetar under covid-19-pandemin och hur Sveriges innovationskraft ser ut.

Generaldirektör Darja Isaksson informerade också kring vilka satsningar myndigheten hittills gjort under pandemin samt hur satsningar som sker nu kan skapa förutsättningar för en hållbar omställning.

Victoria

Kronprinsessan Victoria på Haga Slott, iförd en rutig kavaj vi sett förr.

Också två dagar dessförinnan var det dags för ett annat videomöte. Tisdagen den 26 maj höll paret ett digitalt möte med Tillväxtverkets generaldirektör för att informera sig om den roll myndigheten spelar under covid-19-pandemin.

Under videomötet informerade generaldirektör Gunilla Nordlöf och avdelningschef Lars Wikström om hur Tillväxtverket arbetar under covid-19-pandemin och hur situationen påverkar näringslivet runtom i landet.

Victoria

Kronprinsessan i kavaj från Baum und Pferdgarten.

Victorias kavajer – därifrån kommer de

Men, låt oss fokusera på kläderna som Victoria bar! Kavaj, båda gångerna. En rutig och en vit. Den vita är från danska märket Baum und Pferdgarten. (En liknande vit kavaj till ett billigare pris hittar du här!) Och vet ni! Kavajerna visar tydligt på den modeförändring som kronprinsessan Victoria gjort de senaste åren. Vilken förändring? Jo!

Victorias nya klädstrategi

Kläderna ska inte ta över. De ska inte stjäla showen. Just denna punkt tycks ha blivit än mer viktig för kronprinsessan. De senaste två åren har Victoria engagerat sig än mer i hållbarhet och deltagit vid flera internationella möten och konferenser på ämnet. Miljön, klimatet, har kommit att bli hennes hjärtefråga. Hon deltar i diskussioner och är en viktig maktfaktor och påverkare i dessa sammanhang.

Hon inspirerar genom att ständigt vara påläst och i framkant. Arbetet är så mycket mer än att klippa band och delta i invigningar. Allt detta, sammantaget, har gjort att hennes stil har utvecklats. Borta är de korta klänningarna. Borta är det där glammiga vi såg för några år sedan. Istället bär kronprinsessan hellre kostym. Looken är mer business. Mer professionell.

Victoria

Victoria i hårsmycke från Corinne.

Hållbarhetstänket är tydligt, vilket märkts när hon valt att bära drottningens gamla klänningar, bland annat under Nobelfesten 2018.

Och Victoria tänker hållbart även till vardags, kavajerna ovan, den rutiga och den vita, har vi sett förr. Flera gånger till och med.

Kavaj

Kavaj från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Notera dock Victorias fina hårsmycke, i form av en skinnrosett, den bryter av mot businesslooken och får Victoria att se mer prinsessig ut! Snyggt!

Hårsmycket kommer från Corinne (reklamlänk från Apprl). Victoria har flera liknande i sin kungliga accessoargarderob. Bland annat detta röda smycke.  (reklamlänk från Adtraction)

Rosett från Corinne

Rosett från Corinne. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Foto: Kungliga Hovstaterna