Historien bakom Victorias favoritarmband – med ett hjärta

Historien bakom Victorias favoritarmband – med ett hjärta

Ädla gamla smycken i all ära! Men visst finns det andra, billigare, smycken som kungligheterna gillar att ha på sig. Här är Victorias favoritarmband.

I koja och slott, på resa och hemma, i ur och skur... ja, ni förstår! Kort sagt: alltid. Det finns ett armband som vår vackra kronprinsessa, Victoria, alltid tycks ha på sig. Ett armband som ligger henne väldigt nära om, ja just det, hjärtat. Och ja, det är ett armband – i form av just ett hjärta.

Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits
Slå på ljud

Kronprinsessans favoritarmband (hon och Daniel har faktiskt sett till att Estelle har ett likadant) kommer från Sophie by Sophie och går under det mycket passande namnet Heart Bracelet (länk till Ellos)Armbandet finns i både silver och guld och kronprinsessan har det i silver.

Armband från Sophie by Sophie.

Armbandet passar perfekt nu till Alla hjärtans dag.

Men, vad bär armbandet på för historia?

Smyckesmärket Sophie by Sophie (länk till Åhléns) grundades av Sophie Gyllenhammar Mattsson (dotter till PG Gyllenhammar).

– Ända från början har Sophie by Sophie handlat om starka kvinnor som vågar sticka ut, som gillar att synas. Jag beundrar kvinnor i alla åldrar, och vänder mig både till den unga tjejen och till den coola kvinnan över 90. I Sverige är man väldigt åldersfixerad, det är så synd. Vad härligt det vore om folk slutade hänga upp sig på åldrar, det skulle göra oss mycket friare, har Sophie berättat.

Inspirationen till smyckena, varifrån kommer den?

– Konst, musik, film, litteratur, naturen, resor, människor – allt och alla som finns runtomkring mig.

Mer mode från Svensk Damtidning:

Avslöjat! Här är Kates favoritläppglans

Victorias nya lyxköp – kolla in prislappen

Sofias smarta reafynd – här hittar du plaggen

Foto: TT