Victorias favoritdesigner avslöjar sitt bästa plagg ur nya kollektionen

Malin Ek Andrén

För några veckor sedan släppte Malin Ek Andrén och hennes By Malina en ny kollektion. Nu avslöjar Malin sitt favoritplagg ur kollektionen.

På Nobel och på utflykten. Kronprinsessan Victoria tycks onekligen ha funnit sitt favoritmärke, svenska By Malina (länk till Apprl). Hon bär märkets plagg flitigt, både till vardag och till fest. Nu senast sågs hon i denna rutiga kostym, signerad just By Malina.  (länk till Apprl)

Det har bara gått några veckor sedan By Malina släppte sin vinterkollektion för 2020, men kronprinsessan har redan hunnit hitta några plagg ur kollektionen, plagg som hon haft på sig de senaste veckorna. Denna klänning (länk till Apprl) exempelvis, samt detta matchande set.  (länk till Apprl)

Malin Ek Andrén

Malin Ek Andrén på Mama-galan 2019. Kronprinsessan Victoria har också denna klänning i sin kungliga garderob hemma på Haga Slott.

By Malina startades av Malin Ek Andrén för ungefär tio år sedan. Malin upptäckte att det saknades moderna, läckra, långklänningar på marknaden och bestämde sig för att satsa. I dag för By Malina mer än så, kollektionerna består av alla möjliga plagg – inte bara klänningar. Dessutom för man brudmode.

Att 2015 få skapa en Nobelklänning till en då höggravid svensk kronprinsessa var, är, givetvis en höjdpunkt – och en utmaning.

– Det var så svårt eftersom en gravidkropp är i ständig förändring. Vi fick göra många provningar och justera klänningen med tidens gång, det var en stor men rolig utmaning, har Malin Ek Andrén berättat.

Processen gick dock oerhört bra. Kronprinsessan såg strålande vacker ut i sin lilafärgade skapelse, bestående av trettio meter sidenchiffong. Stiligt matchad med delar av Ametistgarnityret och Prinsessan Sibyllas diadem.

Inspirationen för Malin då, varifrån kommer den?

– Jag skriver alltid ned en lista när jag finner inspiration. Sen ställer jag mig frågan:  vad hade jag velat ha med mig här och nu?

Malin Andrén

Malin Andrén väljer sina favoritplagg från nya kollektionen.

Men, åter till den nya kollektionen, som du kan se i sin helhet här… När Malin häromveckan, på Instagram, fick frågan om vilka plagg som är hennes favoriter från nya kollektionen kom svaret snabbt. Denna kostym och denna blus. Och vi förstår henne! Båda plaggen är SÅ snygga.

Blus från By Malina

Blus från By Malina. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Blus från By Malina

Blus från By Malina. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Blazer

Kavaj från By Malina. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)Den matchande byxan hittar du här.  (länk till Apprl)

Mer By Malina-mode hos Svensk Damtidning:

By Malinas vinterkollektion är här – se våra favoriter

By Malinas höstkollektion 2020 är här – se nyheterna

Priset! Designern! Detaljerna! Allt om Andrea Brodins vackra brudklänning

Foto: TT