Victorias historiska val – bär H&M på nya fotona

Inför kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag den 19 juni har fotografen Elisabeth Toll fotograferat paret för nya officiella porträtt. Vi vet vad Victoria bär på fotona.

Fotograferingen ägde rum i Gustav III:s paviljong på Haga. Gustav III:s paviljong på Haga hör till Sveriges främsta prov på den sengustavianska stilen.

”Arkitekten Olof Tempelman ritade paviljongen 1787 och paviljongen inreddes av Louis Masreliéz i pompejansk anda. Masreliéz hade under ett flertal år studerat i Italien och var väl förtrogen med den romerska antiken. Salarna i Gustav III:s hem på Haga visar på den utomordentligt höga kvalitet som utmärkte den gustavianska inredningskonsten. De olika rummen är inte enbart till fast inredning mycket välbevarade utan stora delar av paviljongens ursprungliga möbler har alltjämt sin plats i paviljongen. Även i ett internationellt perspektiv tillhör Gustav III:s paviljong på Haga ett av de förnämsta exemplen på europeisk nyklassicism”, skriver Kungahuset på sin sajt.

Det viskas om att Victorias nya vita klänning är skapad av Pär Engsheden.

Det bär Victoria på nya fotona

Något gammalt – och något nytt… Ja precis så tycks kronprinsessan Victoria ha resonerat då de nya fotona skulle tas. Den vita och den blå klänningen är nya. Medan den puderrosa har exakt tio år på nacken. Det är ju den klänningen som Victoria bar den 18 juni 2010 – dagen innan bröllopet. Klänningen är signerad Elie Saab.

victoria daniel 10 år som gifta nya bilder

Victoria i klänning från Elie Saab, Prinsessan Sibyllas diadem och Vasaörhängena.

Varifrån den vita kommer är ännu inte fastställt, det talas dock en del om att den är specialuppsydd av Pär Engsheden, mannen som designade Victorias brudklänning. Och ja, nog liknar den andra klänningar Pär gjort till Victoria under åren.

Men vet ni! Den blå aftonklänningen Victoria bär på ett av fotona är faktiskt från H&M. Den kommer från kedjans Conscious Exclusive-kollektion (länk till Apprl) för 2020, enligt The Royals and I. På fötterna bar hon pumps från Roger Vivier.  (länk till Apprl)

Här hittar du klänningen. (länk till Apprl)

victoria och daniel 10 årig bröllopsdag nya bilder

Victoria i Stråldiademet, klänning från H&M, skor från Roger Vivier och Epålett-örhängena.

Klänningen är i återvunnen tyll. I butik såldes den som ärmlös men Victorias klänning har en liten klädsam kort ärm.

Klänning från H&M. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Fler plagg ur kollektionen hittar du här. (länk till Apprl)

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna